Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti miket írnátok le az "útmuta...

Ti miket írnátok le az "útmutatóba"?

Figyelt kérdés
5 hétig előbb az egyik, majd a másik a nagyi lesz a kisfiammal még apa dolgozik. Gondoltam a könnyedség kedvéért írok nekik némi "útmutatót", hogy könnyebbek legyenek a mindennapok és a kisfiam is viszonylag a megszokott mederben élje addig is az életét. Elsőnek leírtam hogy zajlik egy napunk, (kelés, ovi, hogy telik a délután, este) illetve azt, hogy hogy tudják az okos tv-n beprogramozni a kedvenc meséit, illetve hogy mely ételeket szereti és melyeket nem. Ti miket írnátok még bele? Tudom hogy mindketten felnőtt nők, háziasszonyok, neveltek már gyereket, pusztán a jó szándék vezérel és az egyszerűség kedvéért írom le nekik mindezt.
2014. dec. 10. 15:58
 1/10 anonim ***** válasza:
38%

Ne írj útmutatót, a nagyi azt hiheti, nem bízol benne, hogy be akarod osztani a napjukat percre pontosan.

A telszámodat tudják, majd ha kell valami segítség, kérdez. Amúgy meg miből gondolod, h a nagyi is okostévéztetni akarja majd a gyerekeket, míg vigyáz rájuk?

2014. dec. 10. 16:07
 2/10 anonim ***** válasza:
24%

a napirendet, valahogy egyértelműen(mert idősekről van szó..)

pl

7:00 kelés, tej/kakaó (szívószál a kanalak mellett)

10:00 reggeli kenyér, felvágott, gyümölcs, kakaó (ott a por fent a szekrényben 3 kanál 2 dl tej)

játék a trambulinon, ezen azon, itt ott

13:00 ebéd (kitételek ha vannak ezt nem ehet, azt nem ehet, amazt feldarabolni, stb)

14:00-15:30 kb alvás

16:00 kirándulás nagypapival :)

18:00 vacsi

és a szabályok amit karsz

csokit, szörpöt nem ihat, nem tv-zhet, mesét olvasni

20:00 alvás

2014. dec. 10. 16:09
 3/10 anonim ***** válasza:
Szerintem ennyi bőven elég.
2014. dec. 10. 16:09
 4/10 anonim ***** válasza:
70%

Mennyi idös a kisfiad? Mert az nem mellékes.

Mindenképpen az orvosotok telefonszámát, mert ha valami történik, akár kisebb baleset, akárcsak belázasodik, tudjon kihez fordulni.

Az óvodai barátok, óvonénik meg esetleg fontosabb ismerösök neveit ha leírd, az jó, mert a nagymama könnyebben be tudja azonosítani a Kati néni, Livike, stb neveket. Meg a kedvenc mesealakok, játékállatok is jó, ha fel vannak valahol sorolva.

Ami az ételeket illeti, sok esetben a gyerekek a nagymama által fözött nemszeretem-ételt jóízüen megeszik, mert a nagymama fözte és az olyan érdekes.

A napirendet jó, ha leírod, de a gyereknek érdekesebbb, ha a nagymamával néha egy-egy rész más, mint egyébként.

Egyébként szerintem az egésezet kicsit túlidegekeded - érthetö módon ugyan -, utólag sokkal kevesebb probléma lesz, mint amit elöre elképzeltél.

2014. dec. 10. 16:11
 5/10 anonim ***** válasza:
26%

Esteleg megkérdezhetnéd, h szükségük van-e útmutatóra. Ha én lennék a nagyi és a kérésem nélkül valaki ilyet nyomna a kezembe, miközben ő az, aki szívességet kér, de még nekem akarja 5 hétig a napom dirigálni, hát elküldeném a ...csába, h akkor oldja meg a problémáját egyedül, ahogy tudja, ahogy akarja.

Egy bébiszitternek oké, h napirend, meg bepofázol, h 4 ágú masnira kösse az előkét a gyerek nyakába, de a nagyinak, aki szívességből megy???

2014. dec. 10. 16:15
 6/10 A kérdező kommentje:

Nem a nap 24 órájában nézné a tv-t a gyerek, de ha szeretné megnézni a kedvenc meséjét, akkor ez ne okozzon gondot. Azért írom az útmutatót, mert én Magyarországon maradok szülni, még a gyermekem visszajön külföldre. Igen, tudják a telefonszámom, de ha már le van írva az ami kérdés esetleg felmerül bennük, akkor mindenkinek költséghatékonyabb ha nem kell telefonálni. Természetesen nem Szentírás amit leírok, csak támpont lenne. Nem akarom bevasalni rajtuk, hogy mindent úgy csináltak e ahogy elő van írva. Messze áll ez tőlem, mint írtam, pusztán segítségnek szánom! Lehet hogy túlaggódom, hajlamos vagyok rá :) Édesanyám amúgyis óvónő, férjem édesanyja meg szakács, szóval nem hiszem hogy gond lenne bármi is. Ja a kisfiam szeptemberben volt 4 éves. Sokat fog már tudni ő is segíteni ha úgy adódik.

Köszönöm a válaszokat!

2014. dec. 10. 16:19
 7/10 A kérdező kommentje:
Kedves 5-ös válaszoló, kicsit csiszolhatnál a stílusodon!
2014. dec. 10. 16:20
 8/10 anonim ***** válasza:

Semmit, nem írnék ilyet. Ha már rájuk bízod a gyereket, akkor gondolom ismerik egymást.

Éhen halni egy nagyi mellett nem fog egy gyerek,sőt lehet a te tökfőzelékedet nem eszi meg, a nagyiét meg annál inkább, okos tv-re szintén nincs szüksége egy jó nagyinak.

2014. dec. 10. 16:22
 9/10 anonim ***** válasza:
75%

Esetleg milyen gyógyszert szedett mostanában, mire allergi,s eseteg.

Orvos neve és ttelefon száma. Ha van valami olyan amit ti találtatok ki de más nem biztos,hogy tudja. pl nálunk ilyen a oci boci tarkára a Póni póni tarka. Ezt szokta is mindenkitől kérni és nem mindi tudja mindenki. Amire nagyon könnyen megnyugszik. Anyum hiába ismeri a lányom yorsan az aktuális kedvencekröl kérdez.

2014. dec. 10. 20:13
 10/10 anonim ***** válasza:
Én is írtam ilyen útmutatót mindkét nagyinak amikor dolgoztam és még nem volt bölcsis a kislányom. szerintem nem vették zokon, mindig elől volt a papír, többször is elolvasták, hogy minden a szokásos mederben történjen, de ehhez ilyen rendes nagyszülők is kellenek! :) Leírtam a napirendet+ egyéb infót ami megkönnyít pár dolgot.
2014. dec. 17. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!