Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 4-5 év között kislányotok...

4-5 év között kislányotok hány cm és kg?

Figyelt kérdés
Kislányom 4 éves 8 hónapos. 104 cm és 14,5 kg. Nagyon eltér az átlagtól? A súlya igen, de a magassága? Van ahol ez az átlag, de közben meg 1 évvel kissebbnek nézik.
2015. márc. 3. 11:10
 1/10 anonim ***** válasza:

Lányom 4 éves és 4 hónapos, 108 cm és 15 kg.

Jó étvágyú, és nem néz ki vékonynak (persze nem egy húsgombóc). :)

Amúgy sokszor meglepődök, mert sokan írják, hogy ekkor már 20 kg körül vannak a gyerekek, de hát ez sokban függ a csontozattól is. Nem hiszem, hogy kirívóan kicsi lenne a lányod. Amúgy is sokat változhat még az évek alatt, és az sem mindegy ti milyenek és mekkorák vagytok.

Én 6,5 évesen 16 kilóval mentem iskolába, úgyhogy nem is várhatom, hogy lányom 20 kilós legyen már most.

2015. márc. 3. 11:19
 2/10 anonim ***** válasza:
lány 4 éves 114 cm és 18 kg
2015. márc. 3. 11:50
 3/10 anonim ***** válasza:
Kislányom májusban lesz 4 éves, 104 cm és 14 kg.
2015. márc. 3. 12:17
 4/10 Vilcsianyuja ***** válasza:

A lányom 4 évesen 111 cm volt és 18 kg, 5 évesen 118 cm és 19,5 kg. Ő a védőnői percentilis táblázat szerint extrém magas, a súlya szerint csak kicsivel nehezebb az átlagnál. Elég cingár.

A te kislányod méretei a táblázat alapján tényleg okot adhatnak arra, hogy kisebbnek nézzék a koránál, igaz, a magassága alapján nem kellene feltétlenül, de a súlya tényleg eléggé alacsony, gondolom, kis madárcsontú lehet.

Nem lehet mindenki óriás, lehet, hogy ilyen alkata lesz felnőtt korában is, de lehet, hogy majd később felgyorsul a növekedési üteme.

2015. márc. 3. 12:44
 5/10 anonim ***** válasza:

Lányoknál 5 évesen 100 centi az alsó határ.

Nekem fiam van, aki a jövő hónapban lesz 4 és fél éves, de azért leírom az adatait: Talán, ha van 102 cm és 13 kg! Semmi baja, kivizsgáltattuk, azon pedig rég túl vagyok, hogy 2-3 évesnek nézik!

Te is tedd ezt, nincs értelme aggodalmaskodni, bőven belefér az átlagba a lányod még súlyra is (öt évesen pont 14 és fél kg a minimum határ, ami még a normál tartományban van)!

2015. márc. 3. 12:45
 6/10 anonim ***** válasza:
A lányom 4 évesen volt 110 cm és kb 20 kg, 5 évesen 118 cm és 21-22 kg körül. Most 8,5 évesen 140 cm és 29 kg. Ő is elég magasnak számít, és 4 évesen még husis is volt, de azóta már határozottan vékony.
2015. márc. 3. 12:49
 7/10 anonim ***** válasza:

Szerintem ne foglalkozz táblázatokkal,meg átlag adatokkal. Hülyeség. Ha néztek vérképet a kislányodnál és minden rendben van, ő is jól érzi magát, akkor ne aggódj.

Nekem mind a 3 gyerekem 3 kiló alatt született, sose voltak erős testalkatúak, most az 1 éves fiam csak 8 kg, de mindegyik gyerkőcöm ilyen vékony alkat. Én magam is 2490 grammal születtem, vékony csontozatú vagyok. Fiamat is elvittem most vérvételre, minden értéke normális, egyszerűen ilyenek az alkata. Amúgy is rengeteget mozog.

Fiam áprilisban lesz 5 éves, 116 cm és 19 kg. Lányom májusban lesz 4 éves, már írtam, 104 cm és 14 kg, 3. gyerkőcöm (fiú), 1 éves, 78 cm és 8 kg. Most mit csináljak? Mind a 3 gyerekem igen mozgékony is szerencsére, nem lusta gyerekek, sokat mozognak. Valószínű, hogy a te lányod is ilyen alkat. Nézd meg, te vagy a férjed milyen alkatú? Örökölni is lehet. Van, aki megeszik egy szelet kenyeret, máris hízott 1 kg-ot, van aki meg ha minden nap megeszik 1 kg kenyeret, sem hízik semmit. Ha úgy gondolod, csináltass egy vérképet, nem-e vérszegény esetleg, én is azt tettem, mind a 3 gyerkőcnek negatív lett, nem találtak semmit.

2015. márc. 3. 12:52
 8/10 anonim ***** válasza:
Kislányom most volt 2 éves decemberben, 100 cm és 16 kg. Van egy kis pocakja de amúgy nem kövér, apja vastag csontozatát és magasságát örökölte. Előre "rettegek" mekkora lesz 4 évesen. :)
2015. márc. 3. 15:15
 9/10 anonim ***** válasza:

Múlt héten töltötte be a lányom a 4 évet. 14,5 kiló, 102 centi magas. Nem egy óriási termet, az oviban van olyan kislány, aki majdnem egy fejjel magasabb nála. De van olyan is, aki meg sokkal kisebb. :)

De a vele korúak nagyjából ekkorák, mint ő.

2015. márc. 3. 20:18
 10/10 anonim ***** válasza:
Lányom 4èv 10 hónapos ès 110 cm ès 17 kg átlagos magaság átlagos suly te lányodnak átlagos magasága van a 4,5 èvesek közt ès kis kisebb sulya az átlagtol .
2015. márc. 7. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!