Barátnőmék egy szobában és egy ágyban alszanak a kisgyerekükkel aki 2éves, és tévé is van a szobába amit a fenőttek este néznek, így a gyerek is csak 10után alszik el, szerintetek ez így normális?
nem kell ülni a sötét szobában a gyerek mellett, már réges rég meg kellett volna tanítania az önálló elalvásra, a gyerek érdeke, mind pedig majd a bölcsiben is, ott sem lesz sem anya, sem tévé.
amúgy meg a tévében látottak káros a gyerek szellemi fejlődésére. 6 éves korig kellene mellőzni.
A TV villogása mellett én se tudok mélyen aludni, hiába nincs hangja. Kétlem, hogy egy gyereknek jó lenne a villogó fény.
Mondom ezt úgy, hogy tévére alszom el, de volt, hogy elfelejtettem beállítani, hogy kikapcsoljon és nagyon nem voltam kipihent, sőt, hajnalban felébredtem rá.
Ket gyerekem van, a nagy 6 eves a kicsi 2.
A nagynál még tv kikapcs, altatgattam 1-1,5 órán keresztül az éjjeli fénynél, mire elaludt, na ettől 2 év alatt besokalltam. Utana már belapcsolva hagytuk a tv-t, legalább nem kukultam meg mellette, ő pedig elaludt, de nem később, vagy nehezebben mint egyébként.
A kicsivel már eleve nem csináltam a tv-ből problémát, nekünk van tv a
gyerekszobában is, ez nem azt jelenti hogy nonstop tv vagy mese, de
reggel ébredéskor nézik, meg este mikor melléjük fekszek, mivel
magukban nem alszanak el, es mesét olvasok nekik, közben szól a tv.
A nagy 10 perc utan, 9 körül be is ájul, a kicsi meg mivel napközben alszik este fél 10 vagy 10 mire elalszik. Namost negyed kilenctől fél10-10 ig nem ülök velük a kukasötétben, bocsi. Lehet ezen megbotránkozni.
Az igaz, hogy ne adj tanácsot,mert sértődés lesz belőle.
De nekem mindig nagyon megvan a véleményem az ilyenekről. Nem tud lemondani a tévéről? Te jó ég! 6 éve be sem kapcsoltam, amióta megszületett a lányom, és nem is hiányzik. Mi ez a nagy függőség? Ennél komolyabb dolgokról is lemondtam már a gyerekek kedvéért.
Anyámék csinálták ezt, ott is nagyon megvetettem a mostohaapámat. Este 10-kor még ment a krimi, és a gyerek is nézte. Aztán lerobbant az autónk, és a gyerek torkaszakadtából ordított, hogy felrobban, és meghal mindenki. Ezt anyámék nagyon viccesnek találták, szerintem siralmas volt. Minek ilyenekkel izgatni a gyereket? Mi nappal is csak mesedvd-t nézünk, még reklámot sem láttak a gyerekeim, pláne nem éjszaka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!