Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ez normális ennyi idősen?...

Ez normális ennyi idősen? Vagy csak szigorubbnak kéne lennem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy 4éves kislányom és amióta óvodába jár vett egy 180fokos fordulatot es egyszerűen nagyon rossz!Ha rászolok hogy valamit nem szabad/vagy kérjen bocsánatot elkezd rugdosodni es örjőngeni hogy te buta stb. Meg van hogyha csúnyán beszel ra paskolok a szájára es kiröhög!Van amikor elkezd majomkodni mimtsem hogy bocsánatott kérjen vagy segítsen!Ez igy normális?Tanácstalan vagyok hogy miként tudnék hatni rá.30/N

2015. jan. 17. 19:02
 1/4 anonim ***** válasza:
56%

elkezd rugdosodni es örjőngeni hogy te buta

Ezt ne hagyd semmiképpen, fogd le a lábát, hagyd ott, guggolj mellé, nézz a szemébe és szigorúan, határozottan tiltsd meg!

2015. jan. 17. 20:22
 2/4 anonim ***** válasza:
Én bizony rácsapnék a lábára - csak, hogy tudja, hol a helye.
2015. jan. 18. 20:42
 3/4 anonim ***** válasza:

Az én 4,5évesem is ilyen. :-(

Én se tudom kezelni sajnos.

Sztem az oviban nagyon sok a szabály, meg nem mozognak eleget, ez lehet az ok.

De ez nem igazán vígasztal engem se. :-(

Én próbálok vele ovi után minél többet kintmaradni, meg anya-lánya kettes pozitív programot szervezni, olyankor kicsit jobb.

Kitartást!

2015. jan. 19. 09:57
 4/4 anonim ***** válasza:
Nálunk is volt ilyen időszak, ha nem az utcán voltunk akkor simán ott hagytam a lányomat dühöngeni magában és mondtam, hogy én ebben a viselkedésben nem tudok partner lenni, és ha megnyugodott akkor jöjjön és megbeszélhetjük a dolgot. Persze jött még röhögcsélni és húzni engem ilyenkor fogtam és szó nélkül visszavittem a szobájába. Egy idő után rájött, hogy ez a viselkedés nem vezet sehova, és megunta. De a kicsi lányom 2,5 éves sokszor mondja, hogy buta vagyok, és egyebek, na Ő már nehezebb eset, hiába csinálok bármit nem szokik le róla, de tény, hogy csak otthon csinálja, soha máshol ilyet nem csinál. Szóval nem is értem, szerintem csak műsor nekünk otthon. Amúgy jó gyerekek, de tény, hogy helyre is vannak téve. Volt, hogy nem volt mese este, ha rosszak voltak, volt, hogy szimplán addig nem szóltam hozzájuk amíg bocsánatot nem kértek. Ha rájuk szóltam és leültünk beszélgetni nem bírták nevettek, meg hülyét csináltak belőlem, de ha látták nem veszem fel a helyeztet és nem engedek, akkor észhez tértek. De én kezdettől fogva nagyon keményen tartom őket. Nálunk nincs olyan, hogy szégyenlős és nem köszön valakinek, akkor köszönünk együtt, segítek neki, de nem húnyok szemet semmi felett. Tegnap pl a nagyobbik lányom az oviban megcsapott véletlenül egy másik anyukát, szégyenkezett miatt láttam rajta, de mondtam, hogy kérjen bocsánatot, nem akart. Akkor mondtam, hogy gyerek együtt kérjünk, akkor odament és együtt elintéztük. Nyilván ez nem működik amikor Tőled kell, hogy bocsánatot kérjen, de talán ha mástól is megtanul, akkor majd tőled is fog. Másrészt ez most nekik egy nagyon nehéz időszak, segíteni kell őket, most ismerik meg hogy mit tudnak elintézni, megismert egy másik világot, ahol lát sok másik viselkedési mintát és még nem tudja melyik a helyes, nekünk kell nekik utat mutatni, de ez türelem és idő. Nem rossz,csak nem tudja kezelni amiket lát. Valószínűleg a társaitól is látott ezt-azt....
2015. jan. 28. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!