Ismerősöm a 35. szülinapjára azt kérte a párjától, hogy a 2 kisgyerekük nélkül menjenek el kettesben egy hosszú hétvégére. Ez normális dolog? Nem azért van a család, hogy együtt ünnepeljük az ilyen esemenyeket?
Tehát a csaj 35éves szülinapi ajándéka lenne? Gondolom a gyerekekkel is megünneplik családilag, de simán menjenek el 2-3napra. Kell is ennyi!
Nekünk féjremmel 3nap különbséggel van a szülinapunk és tavaly család ajándéka volt, hogy befizettek minket egy hosszú hétvégére - hát mit ne mondjak, szuper volt!!! :)
Járunk mindenfele a gyerekekkel mi is- 3van- de egy évben egy hétvége miatt nem lesz bűntudatom!
:)) MEG is fogjuk ismételni!
Lehet mondjuk a szülinapja pénteken van.akkor megünneplik a cssláddal utàna szombat vasárnap elmennek kettesben.
ezt arra írtam hogy írtad hogy ilyen eseményeket együtt tartanád.így meg van oldva nem?
Szerintem normális. A házasságot, a kapcsolatot is ápolni kell, nem szabad elhanyagolni azért, mert már szülők is egyben.
Mi ősszel megyünk a férjemmel egy egész hétre kettesben pihenni. Pedig nálunk kisebbek a gyerekek, a kicsi 3 lesz, a nagy 7,5. A család örül nekik, mert ilyen hosszú időre sosem kapták meg még őket, mi pedig várjuk, hogy végre magunk legyünk.
Látom, te tényleg nem érted...
A szülinapot megünneplik családilag. Nem azért kérte, hogy ne együtt ünnepeljenek, hanem egy hosszú hétvégét gyerekek nélkül.
Pl. április 1-én van a szülinap, akkor megünneplik a gyerekekkel és a férj leszervezi április 13-16-ig az utazást.
Nem értem, neked ebben mi a probléma? Senkit nem hagynak ki semmiből! Gondolom, a gyerekek mennek a nagyihoz, ahol agyonkényeztetik őket, a szülők pedig pihennek, feltöltődnek és egymással foglalkoznak. Többet árt a családi életnek egy "jóakaró", mint egy külön töltött hétvége!
A szülinap szerintem arról az emberről szól, akinek a születése napját ünneplik. Ha neki az a vágya, hogy elmenjenek valahová, akkor miért ne mehetnének? Ez nem karácsony, hogy fura legyen, ha valaki nem a teljes família társaságában ünnepel. A család gondolom amúgy is felköszönti előtte-utána vagy akár a napján, aztán hétvégén elutaznak.
Emlékszem, régebben (már akkor is bőven megvolt a fiam, csak még fiatalabb voltam) mindig úgy ünnepeltük a szülinapomat, hogy a legközelebb eső hétvégén felköszöntött a család, ünnepeltünk közösen, gyerekestül, aztán este elmentem a barátaimmal ünnepelni valamilyen szórakozóhelyre. Egy percig nem volt bűntudatom emiatt. Szerintem az ÉN szülinapom nem a gyerek szórakoztatásáról szól (persze nyilván ha együtt vagyunk, mindenki érezze jól magát), hanem az én szórakozásomról. A gyerek "bulija" az ő szülinapján van, na akkor nyilván nem mennék el szórakozni, mert akkor ő van a középpontban, az a nap róla szól.
Szerintem ez emberfüggő, valaki igényli a "szabadságot" valaki pedig nem szivesen van a gyerei nélkül, én az utóbbihoz tartozom,
nekem az is kikapcsolódás lenne ha a gyerekekkel lennénk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!