Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 0-4 év közötti gyerekedet...

0-4 év közötti gyerekedet autóban menetirány szerint vagy azzal szemben kötöd be az autósülésben?

Figyelt kérdés
2015. febr. 27. 20:24
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
A hordozóban menetiránnyal ellentétesen volt, a gyerekülésben már menetirány szerint ül.
2015. febr. 27. 20:27
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
10kg-ig (0-18-as gyerekülésben), vagy amíg ki nem növi a babahordozót menetiránnyal ellentétesen. Ezután a menetiránynak megfelelően. Nincs olyan ülés, amiben kényelmesen elférne a lába akár egy 2 évesnek menetiránnyal ellentétesen.
2015. febr. 27. 20:28
 3/23 anonim ***** válasza:
1 éves menetirány szerint ül már 8 hónapos kora óta. Amíg háttal utazott végig sírt, mióta megfordítottuk semmi baja sincs. 10 kg-ot amúgy megvártuk h elérje.
2015. febr. 27. 20:40
 4/23 A kérdező kommentje:

https://www.youtube.com/watch?v=DyekuULC5PA

Láttátok ezt a videót? Főleg az ütközés anatómiai bemutatását.

2015. febr. 27. 21:03
 5/23 anonim ***** válasza:
1 éves koráig háttal ült, kb. 12 kiló volt, mikor megfordítottuk. Most 2,5 éves és 101 cm, nem nagyon férne szegény háttal. Láttam én is a videót, de túlzásnak érzem.
2015. febr. 27. 21:04
 6/23 anonim ***** válasza:
én láttam, ma nagyon sokan megosztották face-n, mi pont a héten vettünk gyerekülést és olyat amit háttal is be lehet kötni, biztos így is fogom vinni amíg csak lehet...
2015. febr. 27. 21:06
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Mi kb. 9 hónapos kora óta menetiránynak megfelelően kötjük be. FB-on láttam én is a megosztott videót (és a linkben a "ki szereti jobban a gyerekét" értelmetlen vitát). Én csak azt nem értem,h ez miért számít most ekkora újdonságnak. Sztem az mindig is köztudott volt,h menetiránynak háttal utazni sokkal biztonságosabb, nemcsak kicsiknek, felnőtteknek is (pl. vonaton, buszon). Szóval egyrészt nem értem,h ez a videó miért kavar most ekkora port, másrészt utálom amikor valaki azt gondolja,h a másik szülőnek nem a gyereke élete a legfontosabb a világon. Ennyi erővel készíthetnénk egy olyan videót is, amiben bemutatjuk,h ugyanannál az ütközésnél hogyan sérül meg egy baba egy Swift-ben és egy Volvo terepjáróban. Ott is biztos ilyen "meglepő" eredményt kapnánk.
2015. febr. 27. 21:23
 8/23 A kérdező kommentje:

Korábban egy amerikai nagypapa videójába szaladtam bele. Ott a másfél éves gyerek volt menetirány szerint bekötve. 40-50 kmph sebességgel ütköztek, a gyereknek eltört a nyakcsigolyája, olyan külső rögzítő keretet kellett viselnie, amilyen Horn Gyulának is volt anno.

Ott részletesebben is bemutatták, hogy mi történik ütközés közben - a még aránytalanul nagy fej olyan erővel csapódik előre, hogy egy úgynevezett belső lefejezés (dekapitáció) is előfordulhat, ami tulajdonképpen letépi a koponyát a gerincoszlopról.

2015. febr. 27. 21:24
 9/23 anonim ***** válasza:
2 éves korig háttal volt. Az ideális 4 éves korig lenne, de itthon sajna nem árulnak ilyen ülést.
2015. febr. 27. 21:26
 10/23 anonim ***** válasza:
Azt is figyelembe kel venni, hogy vannak háttal beköthető ülések, de a mi autónkban pl. rövid volt hozzá a biztonsági öv, ezért nem tudtuk úgy bekötni csak simán. Igaz az egy gagyi ülés volt, tapasztalat híján vettük, aztán gyorsan el is adtuk, de nekünk ez akkor zöldfülű kezdőként eszünkbe se jutott.
2015. febr. 27. 21:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!