Nagyon elvagyok keseredve. Kisfiam 5 éves múlt. Nagyon szemtelen, szófogadatlan. Direkt provokál minket. Mit tegyek?
Próbáljuk a Férjemmel minden egyes alkalommal elmondani, hogy mit miért nem szabad. Volt büntiszék, játék megvonás, program elmaradás, stb.
Bárhova megyünk előre megbeszélem vele, hogyan kell viselkedni. Mindenkihez hozzászól, barátkozik. Aki vevő rá, azzal átmegy szemtelenbe. Nagyon kellemetlen sokszor, hogy fizetni alig lehet tőle a kasszánál, mert mondja a kasszásnak a magáét.
Oviba is mindenhez hozzáfűz valamit.
Próbálunk következetesek és higgadtak maradni, de sokszor elszakad a cérna és veszekszünk vele.
Sokszor nincs kedvem elmenni vele sehova. Se boltba, se játszótérre, se kirándulni. Egy hétvégi programhoz és nyaraláshoz sincs erőnk.
Egyébként egyértelmes, okos gyerek. (Óvónők szerint is.)
Mikor épp "normális" megbeszéljük vele, látszólag megérti, bocsánatot kér.
Aztán ott folytatja.. visszaszól sokszor, szemtelen.
Ki fogja nőni? Mit tehetnénk?
Nekünk se volt könnyű a fiunkkal, sokáig az akaratosság, makacsság, szófogadatlanság volt jellemző rá. Közösségben mindig jó gyerek volt, de velünk teljesen más volt.... Viszont idegenekre sosem tett megjegyzést, illetve akivel szóba elegyedett azzal sem volt tiszteletlen.
Ebben inkább a közeli ismerősünk kisfiára emlékeztet. Kedves, aranyos de mikor közel került hozzám, már simán "lehülyézett" mert nem az volt amit ő akart.
Ő sajnos bizonyitottan viselkedés zavaros, most 3,5 éves, óvodás. Őt az anyukája elhagyta, az apja neveli..... Itt van ok mért lett ilyen, de nálatok minden rendben tünik a családi háttérrel.
Bocsánat hogy ezt írom, de lehet h szakemberhez kellene fordulni.....ő biztos okosabb lenne nálunk :O
Kedves 10-es!
Furcsa, hogy engem "gyagyázol" le.
Elég hosszon, részletesen leírtam, több kommentben, hogy mi a gond.
Nem az a baj, hogy sokat beszél, és nem ül meg sokáig egy helyben.
Az a gond, hogy míg pl. fizetek folyamatosan beszél a kasszáshoz. Mutogat be a pultjába, hogy mik azok, amik ott vannak. Pedig minden vásárlás előtt megbeszéljük, hogy ez miért zavaró. Míg a sorban állunk is megkérem, hogyha mi kerülünk sorra, kicsit maradjon nyugton.
Az orvossal se tudom megbeszélni miből mennyit, hogyan, mert folyamatosan beleszól.
Nemrég 1 napot voltam vele kórházba. A másik ágyon lévő gyerek szüleinek magyarázta a nővér, hogy az orrcseppet hogyan adagolják neki.
Ő meg a saját ágyából kiabált át, hogy "nővérke, nekem is kell?"
Ott is csitítottam, hogy ne kiabáljon keresztül a kórtermen, nem illik, zavarja az alvó gyerekeket. Majd jön hozzá is a nővér. Akkor kérdezheti.
Nagyon szeret szerepelni. Jár modellkedni és reklámszereplésekhez is hívják. Ez ugyan egy évben 1-2 alkalom. Tehát nem rendszeres.
Itthon ő van középpontban, hisz ő az egyetlen gyerekünk.
Társasozunk, bábozunk, Legozun, szerep játékozunk pl. orvososat, iskolásat.
Az, hogy ilyenkor megmondja, hogy mikor mit csináljunk az természetes a korában. Ő ossza ki a szerepeket, találja ki a történetet.
Ha improvizálunk és tetszik neki, akkor nevet rajta, kéri, hogy újra azt játsszuk.
Az is normális, hogy szólok neki és úgy kérdez vissza, hogy "igen, tökfej?" ????
10-es valóban én lennék a gyagyás és ez normális viselkedés egy 5 évestől. Idegenek előtt is hasonlókat mond. Mosolyogva rá kéne hagynom?
Mi lenne később? Azért egy alap tiszteletet szeretnék elérni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!