Anyukak! Segitenetek egy ketsegbeesett nem anyukanak?
Nem tűrni kell, hanem türelmesnek lenni.
A pofon lehet, hogy hirtelen neked levezeti a feszültséget, de abba gondolj bele, hogy nem old meg semmit. Csak még frusztráltabb lenne szegény gyerek.
Első körben kérd meg a párodat, hogy beszélgessen el a gyerekével, hogy semmi közöd a váláshoz, és hogy ő veled boldog.
Aztán próbálj kedvesen közelíteni a gyerekhez. Tudom, rettenetesen nehéz, de ha a gyerek veled jó dolgokat tapasztal, akkor szerintem leszokik ezekről a dolgokról.
Türelem, és kitartás!!!
Hú, szegény gyerek, nagyon primitív anyja lehet...
Ne aggódj, légy türelemmel. Próbálj kedves lenni a gyerekkel, és ahogy cseperedik rá fog jönni, hogy az anyukája "hazudik", mert nálatok jó, és te jó ember vagy.
Tudom, időbe telik, de megéri kitartani. (Nem csak az "Édesek és mostohák" című filmben van happy end)
"A bosszú csak egy napra hozza el az örömet, a türelem mindörökre elhozza a dicsőséget"
Én beszélnék az anyjával, nem tudom hogy vele milyen a viszonyotok. Vagy beszélj a pároddal, hogy beszéljen a volt feleségével. Akár azt is mondhatnád, hogy jelenteni fogod valakinek hogy ilyenre bíztatja a gyereket.
Egy felnőtt nőnek lehetne annyi esze, hogy ilyet nem csinál.
Amúgy legyél nagyon higgadt, ha a volt feleséggel beszélt, ha a gyerekkel, éreztesd hogy te vagy itt nyeregben, nem ők.
Esetleg én még annyit csinálnék hogy nem szólnék a gyerekhez. Nem a te gyereked, nem vagy köteles neki enni adni, inni adni, elhozni az oviból stb... Mond meg neki, hogy amíg így viselkedik, kérjen mástól segítséget bármi legyen is az, nem tartozol te neki semmivel. Magyarul sz.rd le.
Ne a gyreekre haragudj, nem ő tehet róla, te is tudod. Normálisan kell rendezni ezt a helyztetet, ha hosszú távra akarsz tervezni ezzel a fickóval.
Beszélj a barátoddal, mondd el neki, hogy ezt nem vagy hajlandó eltűrni, és minden alkalommal, ha ilyen történik, büntetésbe kell küldje (ő, az apa) a kisfiút. El kell mondja a gyreekenek, hogy az egy dolog, hogy anyánál mit szabad, de itt így nem viselkedhet semmi szín alatt. Ugyanakkor nagyon-nagyon fontos, hogy amikor rendes a gyerek, segít pl a hátrartásban vagy akármi, akkor kapjon jutalmat is, tehát a bünti mellett ott legyen a juti is!
Azt írod,hogy párod,szóval még nem vagytok házasok.
Akkor talán ott sem kellene lenned,amikor a párod gyereke jön,hiszen az apjához jön.
Majd akkor foglalkozz ezzel,ha mostoha lesz belőled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!