Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukak! Segitenetek egy...

Anyukak! Segitenetek egy ketsegbeesett nem anyukanak?

Figyelt kérdés
Parom elvalt, a hazassagabol van egy fia. Egyszeruen annyira elegem van belole, hogy neha ngy szivesen levagn,ek neki egy oriasi pofont. Vagyok en minden: k...va, ri...nc, olyanokat vag a fejemhez, hogy miattam valtak el a szulei(ami nem igaz), tunjek el innen, ual, rugdos, ut, huzza a hajamat. Ha az apja szamokeri, kozli, hogy az anyja mondta, hogy ezt kell csinalnia vele, mert en egy k...va vagyok. Mindezt egy 4 evestol. Tehetnek en valami? Vagy turjek? :(
2015. febr. 19. 10:29
 1/9 anonim ***** válasza:
50%
Lehet hogy nem szép dolog és le leszek pontozva, de ezt nem tűrtem volna egy rángatást, vízzel leöntést adtam volna neki. Amúgy meg ne kínlódj vele, nem a te gyereked, a szüleinek kellene pszichológushoz vinni.
2015. febr. 19. 10:32
 2/9 anonim ***** válasza:
63%

Nem tűrni kell, hanem türelmesnek lenni.

A pofon lehet, hogy hirtelen neked levezeti a feszültséget, de abba gondolj bele, hogy nem old meg semmit. Csak még frusztráltabb lenne szegény gyerek.

Első körben kérd meg a párodat, hogy beszélgessen el a gyerekével, hogy semmi közöd a váláshoz, és hogy ő veled boldog.

Aztán próbálj kedvesen közelíteni a gyerekhez. Tudom, rettenetesen nehéz, de ha a gyerek veled jó dolgokat tapasztal, akkor szerintem leszokik ezekről a dolgokról.

Türelem, és kitartás!!!

2015. febr. 19. 10:35
 3/9 anonim ***** válasza:

Hú, szegény gyerek, nagyon primitív anyja lehet...

Ne aggódj, légy türelemmel. Próbálj kedves lenni a gyerekkel, és ahogy cseperedik rá fog jönni, hogy az anyukája "hazudik", mert nálatok jó, és te jó ember vagy.

Tudom, időbe telik, de megéri kitartani. (Nem csak az "Édesek és mostohák" című filmben van happy end)

"A bosszú csak egy napra hozza el az örömet, a türelem mindörökre elhozza a dicsőséget"

2015. febr. 19. 10:44
 4/9 anonim ***** válasza:
91%
Az a baj, hogy egy 4 eves gyereknel gyakori meg az is, hogy a sajat szuleit betamadja, szoval egy resze van csak "miattad". Az ilyen gyerekekeket a sajat szulei is csak turelemmel, figyelemlekotessel tudjak atveszelni, raadasul a gyereknek is rossz. Ennek tetejebe jon ugye a helyzetetek es az anyukajanak az okossagai. Nem irigyellek, de eloszor meg kell erteni a gyereket az o koranak megfelelo viselkedessel egyutt es ha te jo vagy hozza, szeretni tudod, jatszani vele, erdeklodeset fenntartani, egy ket ev mulva el tudja donteni majd mi a helyes. Addig sok onuralmat kivanok, ne keverj le neki veletlenul se, mert azzal az anyjat igazolod es folytatodni fog, Az apja az, aki esetleg tud lepni valamit, de a gyerek kora miatt az sem lesz egyszeru.
2015. febr. 19. 10:45
 5/9 anonim ***** válasza:

Én beszélnék az anyjával, nem tudom hogy vele milyen a viszonyotok. Vagy beszélj a pároddal, hogy beszéljen a volt feleségével. Akár azt is mondhatnád, hogy jelenteni fogod valakinek hogy ilyenre bíztatja a gyereket.

Egy felnőtt nőnek lehetne annyi esze, hogy ilyet nem csinál.

Amúgy legyél nagyon higgadt, ha a volt feleséggel beszélt, ha a gyerekkel, éreztesd hogy te vagy itt nyeregben, nem ők.

Esetleg én még annyit csinálnék hogy nem szólnék a gyerekhez. Nem a te gyereked, nem vagy köteles neki enni adni, inni adni, elhozni az oviból stb... Mond meg neki, hogy amíg így viselkedik, kérjen mástól segítséget bármi legyen is az, nem tartozol te neki semmivel. Magyarul sz.rd le.

2015. febr. 19. 11:04
 6/9 anonim ***** válasza:
nem az ő hibája,gondold el 1 négy évesnek mondja az anyja,hogy miattad hagyta el az apja. tök mindegy,hogy nem igaz,ő ezt még nem tudja :-( nagyon reménytelen a helyzet,hogy jobban kijöjjetek? közös program,beszélgetések?
2015. febr. 19. 11:29
 7/9 anonim ***** válasza:

Ne a gyreekre haragudj, nem ő tehet róla, te is tudod. Normálisan kell rendezni ezt a helyztetet, ha hosszú távra akarsz tervezni ezzel a fickóval.

Beszélj a barátoddal, mondd el neki, hogy ezt nem vagy hajlandó eltűrni, és minden alkalommal, ha ilyen történik, büntetésbe kell küldje (ő, az apa) a kisfiút. El kell mondja a gyreekenek, hogy az egy dolog, hogy anyánál mit szabad, de itt így nem viselkedhet semmi szín alatt. Ugyanakkor nagyon-nagyon fontos, hogy amikor rendes a gyerek, segít pl a hátrartásban vagy akármi, akkor kapjon jutalmat is, tehát a bünti mellett ott legyen a juti is!

2015. febr. 19. 12:04
 8/9 anonim ***** válasza:
Nagyon nehéz ügy. Primitív anya primitív kisgyereke. Milyen gyakran van nálatok? Kéthetente jön hozzátok hétvégére? Én a helyedben eltűnnék arra az időre, átmennék a szüleimhez vagy barátokhoz, stb, a páromnak pedig megmondanám, hogy rendezze a dolgot a kicsivel, mert amíg ezt csinálja a gyerek, addig képtelen vagyok vele találkozni. Ha pár hétig nem látna a gyerek, akkor talán lenyugodna benne ez a dolog.
2015. febr. 20. 09:31
 9/9 anonim ***** válasza:

Azt írod,hogy párod,szóval még nem vagytok házasok.

Akkor talán ott sem kellene lenned,amikor a párod gyereke jön,hiszen az apjához jön.

Majd akkor foglalkozz ezzel,ha mostoha lesz belőled.

2015. febr. 27. 02:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!