Praktikák és tippek egy 5,5 éves gyerek saját ágyba szoktatásához? Hosszú, kétségbeesett alaphelyzet.
Szia! Azt tudod tenni, hogy rászánsz pár napot a visszaszoktatásra. Beteszed az ágyába, amikor kijön visszaviszed, és így tovább. Nem magyarázkodsz, csak annyit mondasz, hogy szeretlek, de mindenki a saját ágyában alszik, ennyi. Valószínüleg 20-30x is eljátsza, de te legyél következetes, és mindig kísérd vissza az ágyába. Pár nap kell, de menni fog. Időzítsd hétvégére, vagy vegyél ki szabit, a lényeg, hogyh elkezded, akkor csináld végig.
Sok sikert!
Én még azt tanácsolnám, hogy csinálj neki kedvet az önálló ágyhoz: vegyetek együtt új ágyneműt, amit ő választ ki, plüss állatot, esetleg ha megoldható, ajánld fel, hogy így egy párszor ott aludhat egy barátnője stb.
És mindig mondd, hogy ez nem azért van mert már nem szereted, hanem ő már nagylány, ilyesmi. Legyél vele türelmes, és ígérd meg, ha hív, rögtön ott leszel.
Szerintem előbb az önálló alvást oldjátok meg, utána próbálkozz az önálló elalvással.
köszi, mindet bevetem majd. vettem egy natúr fa ágyat, és megbeszéltük, hogy azt festhet rá, amit csak akar. ettől egy kicsit kedvet kapott.
azt viszont nem tudom, hogy fogom megoldani, hogy az altatása közben ne aludjak be én is mellette... főleg ha ötödszörre altatom vissza hajnal kettőkor :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!