Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Praktikák és tippek egy 5,5...

Praktikák és tippek egy 5,5 éves gyerek saját ágyba szoktatásához? Hosszú, kétségbeesett alaphelyzet.

Figyelt kérdés
Egyedül nevelem a lányom, születése óta együtt alszunk. Mióta ő van, nem volt párkapcsolatom, és egyszerűen nem volt okom külön ágyba tenni. Könnyebb volt esténként bedőlni vele az közös ágyba és elaludni, mint az altatással és éjjeli ébredésekkel bajlódni. Most úgy néz ki az esténk, hogy az ágyban mesélek neki egy fél órát, aztán beszélgetünk egy kicsit, összebújunk és ha én is álmos vagyok, együtt elalszunk, ha pedig még nem vagyok álmos, az ölembe veszem a laptopot, ő így is elalszik. Éjszaka nem kel fel, reggelig alszunk. Ez így nagyon kényelmes volt, amíg fel nem merült bennem az igény, hogy mással töltsem az éjszakát. Csakhogy most feltűnt egy férfi is a színen, akivel szeretnék előbb-utóbb összeköltözni, és addig is együtt tölteni vele egy-egy éjjelt. Próbáltam, hogy az esti altatás után én kiosonok a szobából az alvó lányom mellől, de rendszerint felébred egy órán belül. Ilyenkor megint ott kell lenni vele, amíg el nem alszik, mert nem tud egyedül elaludni, pedig próbáltam a kislámpa hangoskönyv kombót is, de vigasztalhatatlanul sír nélkülem. Altatás után megint kiosonok, és ha szerencsém van, alszik így 1-2 órát, de nem ritka az sem, hogy 10 perc múlva már megint hív. 2-3 ilyen éjszakai visszaaltatás után feladom, már én sem bírok ébren maradni mellette, hiszen ilyenkor 20 percet mozdulatlan csöndben kéne feküdnöm, és ezt késő éjjel már nehéz megtenni elbóbiskolás nélkül. Szóval az éjszakák vége rendszerint az, hogy én elalszom a lányom mellett, és a párommal együtt töltött időből nem lett semmi. A másik végkifejlet, hogy a lányom kerül a felnőttek ágyába, mert átvándorol, és én már annyira mélyen alszom, hogy nem tudok felkelni, hogy visszavigyem. Annyira szeretnék már nem vele aludni! És a második lépésben pedig annyira szeretnék nem bent maradni vele egészen addig, amíg el nem alszik! Alig várom, hogy az esti mese, összebújás és puszi után kijöhessek tőle, és utána ő magától elaludjon és végigaludja az éjszakát... Vajon hosszú út áll előttünk addig? Merre induljak? Segítsetek!
2014. ápr. 17. 08:18
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Szia! Ötletet nem tudok (legalábbis azon kívül, amit már leírtak mások), de ugyanebben a helyzetben vagyunk, írtam privit. :)
2014. ápr. 17. 10:54
 12/13 anonim ***** válasza:
41%
Jajj meg azt elfelejtettem hogy a kulon agyba mar ne szoktasd ot arra hogy mellette fekszel ameddig elalszik. ....a szomszedom pont valamelyik nap panaszkodott hogy ok is 6 eves koraig a lanyukkal aludtak,most 12 eves de par ora alvas utan meg mindig fol kel ejjel es atmegy a szuleihez,barmit mondanak neki azt valaszolja "az osztalytarsaim is szoktak a szuleikkel aludni" ......na eddig ti ne jussatok el,mar ok se birjak.....
2014. ápr. 17. 10:57
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Én csak két éves korig bírtam az együtt alvást a kisebb gyermekemmel.

1-2 hét ráment mire megszokta az új helyzetet, az első 3 nap volt a legrosszabb. Akkor többször felkelt, átjött, hisztizett, de már neki is el lehetett magyarázni, hogy mindenkinek van a saját ágya és szobája és tényleg sokkal jobban alszik azóta a szép új ágyikójában. Kitartás! Megéri! Visszakaptuk egymást a férjemmel végre :)!

2014. ápr. 17. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!