Hogyan kezdjek hozzá? Bilis kérdés.
2 éves elmúlt a lányom és hát nem ártana már elkezdeni a bilizést.
De nem nagyon tettszik neki,ha ráültetem néha ilyen olyan csellel,kb 2mp után kiabál,hogy "kiszáll".
Vagy csináljam azt,hogy mondjuk holnaptól nem adok rá napközben pelust és akkor talán ráérez jobban a dologra?Nagyon tanácstalanan vagyok hogy is kellene ezt... :)
Érdekelne hogy nálatok ez hogyan zajlott/zajlik...
Erőltetni nem szabad, az biztos :o)
Ültesd rá, és kezdjetek el olyan dolgot játszani, amiről tudod, hogy leköti egy jó darabig. Ha közben sikerül némi produktum az pluszban jó, de ha nem, akkor is dícsérd meg nagyon, tapsolj, örülj, hogy ült a bilin. Szokta nézni ahogy Te végzed a dolgod? Mert nálunk nyitva vannak az ajtók, lehet, hogy ezért, de nekik jobban bejött a vécén ücsörgés szűkítővel. Az olyan felnőttes volt :o)
A pelenka nélkül otthon dolgot én mindenképp tavaszra csúsztatnám, amikor melegebb van. Egyelőre csak ismerkedjen a bilivel. Nyárra lehet, hogy már szobatiszta lesz.
Sok sikert
Köszi :)
Igen beszokott hozzám jönni,de annyi érdekli az egészből,hogy papírt tépjen nekem,és már megy is ki. :)
Először próbálkoztam bilivel még eleinte ráült néha,úgy nézte a tv-t stb,de most már nagyon nem akarja... Erőltetni meg én sem akarom.Aztán vettem neki egy olyan wc szűkítőt,amin a nagy kedvence van,de ez se hozott nagy csodát...
Úgyhogy már nagyon tanácstalan vagyok,fogalmam sincs hogyan próbálkozzak...
Hát akkor először kezdd azzal, hogy tisztábatétel után 1,5 órával nézd meg a pelusát száraz-e. Ugyanis egy baba akkor érett a (nem erőltetett) szobatisztaságra, ha 2 órán keresztül nem pisil. Amennyiben ez adott, lehet próbálkozni.
Először ültesd csak egyszer egy nap rá, mindig ugyanabban az időben. Ne is vedd elő többször egy nap.
Ha nagyon nem akarja, pihentesd a témát 2-3 napig, vagy akár egy hétig. Akkor próbáld újra.
Nem minden gyerkőc érett 2 évesen a szobatisztaságra. És ne keseredj el, ha nem 2 nap alatt lesz szobatiszta!
En levennem a pelust holnaptol.Ugy is szolni fog,ha bepisilt.Futott lakasban gyorsan levetkozteted,adsz ra tiszta ruhat,akkor semmi baja sem lesz,esetleg kellemetlen lesz neki,ami arra vezeti,hogy kenyelmesebb,ha a bilibe pisil.Persze nem megy egyik pillanatrol a masikra.Megkerdezhetem,hogy milyen csellel sikerult a bilire ultetned?
Az elozo voltam.Szia
Szia!Három éves fiamról egyszerűen levetetem a pelenkát. Megbeszéltük, hogy elviszi a krampusz (mikulás előtt voltunk).Jött a mikulás és elvitte, hagyott helyette csomagot.A csomagban benne volt a "Dobd el a pelust Elmo!" című DVD. Nagyon jó!
Sok sikert és kitartást.
Két éves kislányom egyik naprol a másikra azt mondta nemkell pelus és azota szobatiszta.Elöször csak két-három órát volt pelus nélkül de utána mikor rájött hogy milyen jó csak bugyiban levette és szolt hogy anya pisiltem bilibe.Eleinte neki sen tetszett, de megmutattam neki hogy mit kell csinálni.
Rá ültem a bilire és pisiltem rém kellemetlen volt,de megérte mert miután fertötlenitettem a bilit neki kedve lett.Utána jött a nem kell pelus dolog.
Köszi a válaszokat!
Hát a csel többségében a tv volt,Elmo a kedvence,úgyhogy általában úgy hajlandó volt ülni rajta amíg néztük,de már nem tudom ezzel se rácsalni a bilire... :) A wc szűkítője is Elmo-s,gondoltam hátha bejön neki,de nem hozza nagy lázba...
Azt hiszem marad az a verzió,hogy leveszem róla a pelust és hátha elöbb utóbb rájön mit is kellene csinálnia... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!