A kisfiam 14 hónapos és még nem megy. Hogyan vegyem rá a járásra?
Figyelt kérdés
Pár lépést megy, de nem akar inkább elesik minthogy megálljon meg ordit ha próbálom megállitani. Hogy vegyem rá a járásra a korabeliek már szaladgálnak. :(2015. febr. 15. 19:56
1/7 anonim válasza:
Másfél éves koráig kell megtanulnia járni. Ne etőltesd sehogy, majd ráérez maga az ízére, kialakul az egyensúlyérzéke és menni fog neki. Ne másokhoz hasonlítsd már ilyen korán, mert jóra nem vezet.
2/7 anonim válasza:
Úgy sem megy neki, ha fogod a kezét?
Ne ess kétségbe, 14 hónaposan nincs elkésve.
Fiam az 12 hós korában kézen fogva ment, egyedül nem akart sehogyse, ha elengedtük, 2 lépés után elesett. Aztán 16 hónaposan egyszer csak elindult egyedül. :)
3/7 anonim válasza:
Nem kellene "tanítani", "megállítani", stb. hanem hagyni, hogy magától fejlödjön a mozgása. Sokkal elöbb megtanulna állni, menni, ha nem eröltetnéd.
4/7 anonim válasza:
Sehogy! Ne sürgesd! 18 hónapos korukig kell elindulniuk. Nincs lemaradva semmiről, viszont elveszed a kedvét a kísérletezéstől. Soha nem szabad más babákhoz hasonlítani. Nem fejlődnek egyforma ütemben. Nekem a legidősebb lányom 12 hónaposan, a középső 16 hónaposan, a legkisebb 15 hónaposan indult el. Nem sürgettem egyik kicsit sem. A legkisebb 20 hónapos szalad mint a nyúl, szinte soha nem esik el, és már páros lábon ugrál. Türelem.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nem hasonlitom másokhoz csak a (még nem meegy? :O) megjegyzések miatt kezdtem aggódni.
2015. febr. 15. 20:12
6/7 anonim válasza:
Ne vezetgesd, a gyerekorvosunk mondta, nem tesz jót a gerincének, azért ül le mert még nem bírja el a súlyát, elfárad. Otthon hagyd hogy felfedezzen, bútorokba kapaszkodva sétál? Mert az én kislányom utána 2-3 hónappal tette meg az első lepését és rá 1 hónapra kezdett el önállóan járni. Egyre hosszabb és hosszabb távokat tesz meg. Hagyd hogy szépem lassan magától kezdjen el sétálni. A "kedves" kérdésikkel bombázó ismerősöknek pedig meg kell mondani hogy rá ér még. Egyik füleden be a másikon ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!