Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan kezeljem megfelelően...

Hogyan kezeljem megfelelően ha üt a gyerek?

Figyelt kérdés
3 éves a gyermekem, és az egész dackorszak nagyon nehéz vele, akaratos, hisztis, ha bepörög kezet emel ránk! Sajnos egyre nehezebben tudom ezt lekezelni! Itthon mi nem verekszünk, nem láthatta! Szeretném megtudni ki hogyan oldja ezt meg? Sajnos a szobában gondolkodás, szép szó, kiabálás sem használt neki eddig, megfogtam számtalanszor határozottan a kezét, hogy ezt nem szabad, és miért, de akkor meg sikít, hogy az ég is belezeng...
2015. febr. 8. 14:23
 1/6 anonim ***** válasza:
54%

büntetőszőnyeg.

kinevezel egy kis részt a szobában, oda terítesz valamit.

mi egy sárga plédet tettünk oda.

oda kell mennie ha rosszat csinált.

oda le kell ülnie és sem beszélni sem tennie sem szabad semmit.

annyi percig ahány éves a gyerek.

mikor odaülteted elmondod neki hogy most büntetésben van és miért, ez itt a büntető szőnyeg, és itt kell ülnie szótlanul amég a büntetése le nem jár.

először felugrál és lejön róla de te szó nélkül következetesen odaülteted mindig mikor felugrik.

ha beszél hozzád akkor nem szólsz hozzá mintha nem létezne és nem hallanál semmit.

ha letelt az idő akkor felkelhet, szólsz neki.

aspergeres gyerekkel viszont nehezebb, ott sokszor van hogy le kell szorítani a földre hogy ne tegyen kárt semmiben és önmagában sem amég dühöng.

2015. febr. 8. 14:31
 2/6 anonim ***** válasza:
68%

Én visszaütöttem az 1 éves kisfiamnak anno, 2 hét alatt leszokott az ütögetéstől, így szoktattam le a hajhúzásról is, én is meghúztam az ő haját. Mellette elmagyaráztam neki, hogy úgy ahogy neki fáj, úgy fáj nekem is, ha ő nem üt meg én sem ütöm meg, ha ő nem bánt akkor én sem bántom őt. (persze ne úgy képzeld el hogy verem a gyereket)

2 éves és 1 éves kora óta soha nem ütött meg, sőt, senkit nem ütött meg azóta sem, elötte is csak 1-2szer ütött meg engem. A visításról is úgy szoktattam le mostanában hogy beígértem neki hogy ráütök a szájára ha visít, 2szer kellett ráütnöm a szájára, azóta nem visít hisztiből.

2015. febr. 8. 14:36
 3/6 anonim ***** válasza:
87%
Amikor másfél évesen odacsapott, akkor megfogtam a kezét, és mondtam neki, hogy ez fáj, nem verekszünk. Amikor 3 évesen a hiszti hevében ütött meg, akkor visszaadtam. azóta sem fordult elő. Már 5 éves, és ügyesen kezeli az érzéseit.
2015. febr. 8. 14:47
 4/6 anonim ***** válasza:
81%
Előző vagyok, egyébként én sem bántom őket, nálunk sem láthattak ilyet.
2015. febr. 8. 14:48
 5/6 anonim ***** válasza:
Nálunk korábban kezdte ezt a gyerek. Kb. másfél éves korában. Én mindannyiszor elkaptam a kezét, elmagyaráztam neki, hogy ezt nem szabad, nem verekszünk, mert az a másiknak fáj, szomorú lesz a másik tőle, ezzel megbántja a másikat, a kezünkkel simogatunk és nem verekszünk. Le is szokott róla.
2015. febr. 8. 15:24
 6/6 anonim ***** válasza:
Én bármit csinálok semmi sem használ,se a szép szó,se a bünti,se a kiabálás.Ha valamiért rászólok a 3 éves kisfiamra,akkor általában emeli a kezét,h ő megüt,rászólok és akkor jön a kegyetlen hiszti.Egyszerűen nem tudom kezelni.
2015. febr. 9. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!