Mi történik ha a gyerek megevett egy aspirint?
Figyelt kérdés
Nem biztos, de ha egy 2,5 éves, 16 kg-os gyermek megeszik véletlen egy normál, felnőtteknek való aszpirin tablettát, mi történik?2015. febr. 4. 16:42
1/6 anonim válasza:
Ritka kivételektől eltekintve semmi.
2/6 A kérdező kommentje:
500 mg a felnőtt, de létezik bébi, ami 81 mg-os, igaz, itthon már nem igazán alkalmazzák. Ha megette, akkor is kb. a felnőtt felét, negyedét. Mik lehetnek a ritka kivételek?
2015. febr. 4. 16:55
3/6 anonim válasza:
Ha mondjuk allergiás rá, akkor okozhat súlyos gondokat, de azt már észrevetted volna...
Plusz ez: [link]
Az utóbbi miatt nem javasolják a kisgyermekeknek az aspirin adását.
4/6 anonim válasza:
Szerintem nem lesz nagyobb baja, de hívd fel az orvosotokat is azért, vagy a védőnőt.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! A Reye-szindrómát olvastam, de az influenza után történt, mikor még aspirinnel kezelték a gyerekeket is, ezután kezdték el más gyógyszerekkel. De Amerikában van aspirin baby is...
2015. febr. 4. 17:06
6/6 anonim válasza:
Itt van egy nagyon hasznos telefonszám minden anyukának, de egyébként is. Ha a gyerek beszedte, vagy te adagoltad túl magad, nagyon kedvesek és megmondják lesz-e bajod. Én már hívtam őket mert a gyerek lenyúlta a vitaminját és négyet elrágott belőle mire észrevettem. Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) működik Díjmentesen hívható zöld szám: 06-80-20-11-99
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!