A húgom egyátalán nem beszél, mit tegyünk?
A húgom lassan 3 éves lesz, nem is szobatiszta, de még nem is beszél. Kezdünk aggódni, mert jár beszédfejlesztőbe, de ott sem azt csinálja amit kell, hanem amit ő akar. óvodába sem mehet így, tehát majdnem 4 éves lesz, mire elkezdi az ovit. Ez rendes lenne? Ő az egyetlen testvérem, így is 9 évig vártam egy tesóra és hát... az az igazság, hoby féltem. Autista lenne, vagy mi? Valakinek vannak ilyen problémái?
Kérlek segítsetek! A kislány 12 éves nővére vagyok.
A hallása tényleg kérdéses (bár elvileg műszeresen vizsgálják pár hetes korban, illetve a környzete is észrevenné ennyi idős korára).
Viszont, ha komoly elmaradása lenne, annak már más jele is kellett volna, hogy legyen.
De ha megnyugtat, két olyan, immár 30 körüli ismerősöm is van, aki saját bevallása szerint 3 éves kora után szólalt meg. Egyikük banki felsővezető, a másik sebész.
Mit jelent, hogy nem beszél? Mondatokat nem mond, vagy egyáltalán nem beszél? A beszédfejlesztőben mit mondanak? Ők ha gondot látnak, biztos tovább küldenék.
Kislányom sem vitte túlzásba a beszédet. 3 évesen alig beszélt. Az oviba foglalkozott vele logopédus és behozta a lemaradást, szobatisztasággal nem volt gond.
a lányom csak 3 évesen és 4 hónaposan kezdett beszélni
3 évesen így kezdte az ovit el !
beszédvizsgálóban voltunk vele
ott a doktornővel olyan szinten beszélt h leesett az állam vélemény : a passzív szókincse kb 4.5-5 évesnek fele meg !
csak éppen nem használja !
ellenben az adott neki egy lökést és azóta akkor is beszél ha nem kellene :-D
és az ovi is sokat segített a gyerektársaság a közösség
am végig kell járni :
fizikai eltérések vizsgálata - fül ott gégészet
hallás vizsgálat - audiologika
pszichológiai felmérés - nevelési tanácsadóban elvégzik - 1-3 alkalom
logopédiai felmérés - szintén ott
beszédvizsgáló - 2-3 órás vizsgálat feladatokkal mindenfélékkel
majd kiírják a határozatot h mennyi és milyen fejlesztésre van szükség
oviba simán járhat attól h nem beszél még !
sőt szerintem még jót is tenne neki !
autizmus / asperger szindróma.
ha kerüli a tekintetedet mikor a szemébe nézel akkor végképp tuti hogy az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!