Joghurt készítő gépet használ közületek valaki? Szeretik a gyerekeitek az ebben készített joghurtot?
Van ilyen gép? Eszembe nem jutott volna:-)
Én gép nélkül készítem a joghurtot, tejfölt, nagyon egyszerű eljárás, és nagyon szeretik a gyerekek.
Ha érdekel, leírom, hogy kell, bár ha már megvan a géped, akkor mindegy.
Oké:-)
A lényeg, hogy kezeletlen tehéntejet kell venni. Ez sok nagyáruházban automatákban kapható.
Fel kell forralni a tejet, majd hagyni visszahűlni kb. 60 fokosra. Ha nincs hőmérő, ez az a hőfok, amikor már bele tudod dugni az ujjadat, de sürgősen ki is veszed:-)
Utána kb 6-7 dl tejhez hozzákeversz egy doboz élőflórás joghurtot. A legolcsóbbal is működik. A lényeg, hogy nagyobb befőttesüvegbe kell tenni, vagy zárható fémedénybe. A műanyag tönkreteszi. a legjobb a befőttesüveg.
Utána jöhet a dunszt. Én először becsavarom törölközőbe, és úgy dugom be mondjuk paplanok közé, de remek megoldás egy csomó törölköző, és úgy hűtőtáskába, mert az jól szigetel. Az a lényeg, hogy nagyon lassan hűljön ki.
Nem kell neki egészen 24 óra, és kész a joghurt. Persze lesz egy csomó savó is, azt le kell szűrni. Textilpelenkába kell önteni és időt hagyni neki, amíg lecsöpög. Nyomkodni nem szabad, mert átmegy az anyagon a joghurt is.
Én mézzel és összeturmixolt gyümölccsel ízesíteni is szoktam. A tejföl meg ugyanez, csak tejfölt kell belerakni a tejbe, és szűrésnél vigyázni, ne törjön össze.
Próbáljátok ki! Megcsinálni egyszerűbb, mint elolvasni:-)
Én használom a gépet, jó a benne készült joghurt, a ksfiam is szereti.
Több féle recept van, lehet savanyúbbra vagy édeskésre, keményebbre-hígabbra készíteni. Tejfölt még nem próbáltam, de nem kizárt hogy lehet azt is :)
Ha szereted a házi tejföl, házi túró ízét, akkor vegyél.
E nem tudom megenni, nekem olyan tehén íze van :D
Vagyis van egy jellegzetes utóíze
ez a joghurt készitő gép
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!