Ki hol dolgozik, hogy meg tudja oldani a gyerkőc oviból elhozatatlát délután?
Férjem ép.iparban van, kiszámíthatatlan, hogy mikor érne oda, de amúgy szinte sose végez 18h előtt. :-(
Segítségünk nincs, nekem meg csak kereskedelmi végzettségem van, amiben az alap, hogy18- 20hig van a munkaidő.
Egyszerűen már tök kivagyok!
Én pld. átmentem a versenyszférából a közszférába (fele fizetésért) hogy a gyereket tudjuk hozni-vinni.
Egyik anyuka egyedül neveli két lányát, két műszakban dolgozik mellette. Ezért két bébisittert vesz igénybe, akik hozzák-viszik a lányokat a suliba. 800 Ft-os órabérért, és addig maradnak (felváltva, nem egyszerre!!) amíg anyuka haza nem ér.
Köszi.
Nem annyira a kérdésre válaszoltál. :-P
Nálunk ez még évek múlva lesz aktuális, de én sem tudom, mi lesz. Ha a páromnak marad a melója, meg nekem is, akkor mi is bajban leszünk. Nekem olyan irodai munkám van, hogy napi 9 órát bent kell lennem, tehát vagy én viszem, vagy én megyek érte. A párom melója viszont teljesen kaotikus, van, hogy 4 órát dolgozik, van, hogy 12-t, van, hogy 24-et, van, hogy 3 napot is otthon van, úgyhogy erre nem lehet építeni.
Valószínűleg az lesz, hogy átkérem magam 6 órába majd... Nem lesz egyszerű!
Ez csak terv, de csak így tudjuk majd megoldani.
Ez se igazán válasz, de talán...
(Segítségünk nincs...)
De a kérdésre válaszoltam... :D
1.) Leírtam, hogy én váltottam munkahelyet (szakmát is!)
2.) Leírtam, hogy egy anyuka hogy oldotta meg, szintén családi segítség nélkül a lányai elhozatalát..
A kérdező kommentje nekem szól (1. vagyok). Pedig
neked csak az megoldás, ha pályát váltasz, mivel segítséged nincs.
Jah, mondjuk nekem is szólhatott volna, végül is nem konkrétumokkal írtam le, nálunk hogy van, csak nagyvonalakban.
Egyébként a szakmaváltás az én válaszomban is benne volt.. Pedig utálom az új szakmámat, fizetni is rosszul fizet, de a gyerek az első.
Nekünk sincs segítségünk, főállásban dolgozunk mindketten kisebb magyarországi létszámú multi hátterű cégnél. Apa visz minket reggel oviba, utána engem dolgozni. Fél nyolcra itt vagyok, négykor lépek. Manapság egyébként egyre több a részmunkaidős állás, nagyon sok anyuka így dolgozik, főleg a több a gyerek és apa jól keres...
Ha 18-20 óráig tart a napi munkaidőd, akkor vagy tök későn kezdesz vagy nem mindennap dolgozol. Így más anyukákkal összefogva esetleg meg tudnátok oldani az elhozatalt, egyszer a másik anyuka megy értük, egyszer te.
Persze, én is tudom, hogy váltanom kell, épp erre vagyok kivi, hogy ki-hol hogy állja meg a helyét.
Meg hogy ötletet gyűjtsek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!