Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire normális 2,5 éves...

Mennyire normális 2,5 éves kisfiam viselkedése?

Figyelt kérdés
Leszögezem hogy szeretem,imádom!Ő az életem értelme!de kezdem úgy érezni hogy nagyon elegem van!alapjában jó kisfiú de ha valami nem úgy van ahogy ő akarja akkor engem üt.vág,csapkod,hisztizik,bőg!ma azért üvöltött torka szakadtából mert nem engedtem ki egyedül az utcára!hiszti közbe már remegett úgy hisztizett!ilyen dührohama még soha nem volt!de olyanokért hisztizik mostanában hogy pl nem feküdhet fel az asztalra,nem kap azonnal enni,inni......ilyenek!mennyire normális ez a viselkedés?aggódnom kellene?
2015. febr. 2. 21:16
 1/5 sandrachnologic ***** válasza:
Teljesen 😊 dacol, kovetelozik, akaratoskodik - probalgatja a hatarait. Csak legubturelmes, biztositsd a szeretetedrol es probalj nem kiabalni vele sokat. 😊 ahogy jott, ugy fog elmulni is. 😊
2015. febr. 2. 21:25
 2/5 A kérdező kommentje:
Hàt igen.de sajnos ma nagyon rá kibáltam igaz okkal.a nyaka köré tekerte a hinta kötelét és levettem a hintát,elraktam.ezért megütött és bőgött hisztizett.nagyon rá kiabáltam de úgy megijedtem. :(
2015. febr. 2. 21:31
 3/5 anonim ***** válasza:

Üdv a klubban. Az èn 2 èves fiam is ilyen.

Èn nem aggódom, csak sokszor vagyok tanàcstalan hogy min kellene vàltoztatnom.. De aztàn ugyanoda lyukadok ki, semmin.

Nagyon remèlem idővel kinövi ezt a hisztis dackorszakot mert sokszor sok(kkkkkk)

2015. febr. 2. 21:53
 4/5 anonim ***** válasza:

2 éves a kisfiam, nálunk is ez megy. Vannak szuper napok amikor egy angyal, van amikor meg úgy érzem hogy nem bírok már vele, fel tudnék robbanni. Az a szerencsém, hogy mindig is határozott és szigorú voltam vele, így talán nem nő a fejemre, megütni nem mer, sőt már azt is tudja hogy a szájára ütök ha üvöltözik velem. (nem mindig ütök a szájára, de sokszor fenyegetem ezzel és akkor abbahagyja a visítást)

Én rácsaptam már párszor a fenekére, csakis akkor amikor tényleg olyasmit csinált amit nagyon nem szabad (pl üvegasztalra felfeküdni, konnektorban turkálni és még sorolhatnám).

Ha az utcán kezd el velem viaskodni mert nem akar arra jönni amerre én (mondjuk hazafelé), akkor felveszem a visító gyereket és hazamegyek vele, majd elmagyarázom neki hogy ha így viselkedik akkor soha többet nem megyek vele sehova. Megcsináltam már vele, hogy 2 perce voltunk kint, nem fogadott szót, én meg fogtam és bevittem, nincs kint játék, ennyi volt. Úgy néz ki hogy ez is használt mert 2-3 ilyen alkalom után már érdekes, szót fogadott.

Szerintem legyél vele keményebb, ettől függetlenül még ilyen marad, de idővel megtanulja hogy mit szabad és mit nem.

Én hiszem, hogy jól csinálom, vagy legalábbis van látszata.

2015. febr. 3. 13:36
 5/5 anonim ***** válasza:
Az enyém is iszonyú hisztis. Nálunk az öltözködésnál jön elő mindig, de ha este mondom, hogy indulás fürödni, akkor is nyomja. Ő monjuk nem üt meg v ilyesmi, de leveti magát a földre, és vöröslő fejjel, teli torokból sikít, rugkapál a lábaival, ilyenek. Borzalom. Szerintem csak túl kell élni, legalábbis remélem, hogy max 1 éven belül abbahagyják.
2015. febr. 3. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!