Mennyire normális 2,5 éves kisfiam viselkedése?
Üdv a klubban. Az èn 2 èves fiam is ilyen.
Èn nem aggódom, csak sokszor vagyok tanàcstalan hogy min kellene vàltoztatnom.. De aztàn ugyanoda lyukadok ki, semmin.
Nagyon remèlem idővel kinövi ezt a hisztis dackorszakot mert sokszor sok(kkkkkk)
2 éves a kisfiam, nálunk is ez megy. Vannak szuper napok amikor egy angyal, van amikor meg úgy érzem hogy nem bírok már vele, fel tudnék robbanni. Az a szerencsém, hogy mindig is határozott és szigorú voltam vele, így talán nem nő a fejemre, megütni nem mer, sőt már azt is tudja hogy a szájára ütök ha üvöltözik velem. (nem mindig ütök a szájára, de sokszor fenyegetem ezzel és akkor abbahagyja a visítást)
Én rácsaptam már párszor a fenekére, csakis akkor amikor tényleg olyasmit csinált amit nagyon nem szabad (pl üvegasztalra felfeküdni, konnektorban turkálni és még sorolhatnám).
Ha az utcán kezd el velem viaskodni mert nem akar arra jönni amerre én (mondjuk hazafelé), akkor felveszem a visító gyereket és hazamegyek vele, majd elmagyarázom neki hogy ha így viselkedik akkor soha többet nem megyek vele sehova. Megcsináltam már vele, hogy 2 perce voltunk kint, nem fogadott szót, én meg fogtam és bevittem, nincs kint játék, ennyi volt. Úgy néz ki hogy ez is használt mert 2-3 ilyen alkalom után már érdekes, szót fogadott.
Szerintem legyél vele keményebb, ettől függetlenül még ilyen marad, de idővel megtanulja hogy mit szabad és mit nem.
Én hiszem, hogy jól csinálom, vagy legalábbis van látszata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!