Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák, ahol nincs tv,...

Anyukák, ahol nincs tv, vennétek csak azért tv-t, hogy a gyereket lerakjátok elé mesét nézni?

Figyelt kérdés
Az érdekelne, hogy milyen az, ha egy családnál nincs tv, mert annyian irják, hogy a a 2-4 éves gyereket azzal könnyebb lekötni. Nekünk nincs tv-nk, és kíváncsi vagyok, hogy a hideg, esős napokon, amikor nem lehet kimenni, mire számíthatok:)

2015. febr. 1. 09:51
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Nekünk van tv-nk, de nem tesszük le elé a gyereket, szinte nincs is bekapcsolva, ha ébren van. Egy-egy mesét meg tudtok nézni laptopon is, ha akartok majd

.

2015. febr. 1. 09:55
 2/16 anonim ***** válasza:
40%
Nekünk nincs tévénk, egyszerűen nem igényeljük, se én, se a férjem. Nem köt le minket. A babánk még csak fél éves, úgyhogy még nem probléma, hogy mivel lehet lekötni, de ő úgy fog felnőni, hogy senki sem tévézik körülötte, tehát ez lesz neki a természetes. Na meg pár évszázada még senkinek nem volt tévéje, valahogyan mégis túlélték az akkori kisgyerekek. Nem csak tévével lehet lekötni egy gyereket, vannak sokkal hasznosabb tevékenységek is, pl. rajzolás, kreatív játékok, mozgás stb.
2015. febr. 1. 10:30
 3/16 anonim ***** válasza:
93%
Nincs tvnk, de ez az internettel 100%-ban áthidalható. Minden mesét a számítógépről néz a gyerek, nem kell igazodni a tv-hez. Tudom, hogy gyarló dolog mesét nézetni a gyerekkel, de néha nagyon jól jön, egy nyűgös délutánt jól lehet tagolni egy kis mesével.
2015. febr. 1. 11:02
 4/16 anonim ***** válasza:
87%
Lehet, hogy divat szidni a tv-t, a meséket, nekünk azonban minden szobában van tv. 3 gyerekünk van. Ez nem azt jelenti, hogy nonstop megy az összes. Kényelmesebb azon mesét nézni, mint a laptopon, számítógépen. Ha valamit nem tudunk megnézni, fel is lehet venni.
2015. febr. 1. 13:20
 5/16 anonim ***** válasza:
83%

Szia!

Mivel - ahogy látom, neted van -, csak ezért nem kell TV-t venni. Nekünk van mindkettő. A neten is max. 1-2 mese van, a tv-ben pedig reggel és este egy kevés (az m2-n). A napi rituálé része, hogy reggel és este nézhet egy-egy mesét (most pl. Mirr-Murr, Lolka és Bolka), valamint, ha rossz az idő és nem tudunk kimenni délután (Kisvakond, Kockásfülű nyúl, Bogyó és Babóca stb.). Este elalvás előtt szertartás a mese- vagy versmondás, ill. esti "altatódal" (az én énekhangommal minden elismerésem a kislányomnak, hoy eltűri :D). Egyébként szeret segíteni a konyhában. Esős időre úgy intézzük, hogy legalább só-liszt gyurma figurákat tudjunk sütni stb. Vmint imádja a kirakót meglepően pici korától. Nem tudom, milyen érdeklődési köre van a gyermekednek, de kellő kreativitással (ami lehet, hogy nem kis piszokkal jár), le lehet kötni. Persze néha ez sem segít, és tombolni fog, de ez van. Kitartás! Mindent humorosan kell nézni! :D

2015. febr. 1. 14:24
 6/16 anonim ***** válasza:

Azért megnézném,hogy mondjuk egy beteg kisgyereket hogy lehet egész nap lekötni mese nélkül.Biztos nem lesz kedve rajzolgatni meg só-liszt gyurmát sütni.

Nekem 5,5 éves fiam van.Egy tv van a lakásban.Nem vagyok tv ellenes,szerintem meg kell húzni a határt,és meg kell találni az arany középutat.

Amúgy nyilván lehet laptopon is mesét nézni,csak nagyon kényelmetlen.

Ez meg hogy lerakjátok mesét nézni,nem valami jó megfogalmazás.Olyan lepasszolás szagú.

Amúgy egy jól megválasztott mesével rengeteget tanulhat a gyerek,pl. állati küldetés.

2015. febr. 1. 19:28
 7/16 anonim ***** válasza:
59%

2. válaszoló voltam. Nem értem a lepontozást, hiszen a kérdésre válaszoltam, a kérdező arra volt kíváncsi, milyen az, ha egy családban nincs tévé, mivel lehet úgy lekötni a gyereket. Mi nem hasznos azon, amit írtam? Vagy talán olyan szörnyű bűn az, hogy nálunk nincs tévézés, csak mesekönyvek és játékok?

Amúgy halkan megjegyzem, beteg kisgyerekkel nyilván otthon marad egy felnőtt, aki tud neki verset, mesét olvasni, vagy pedig lehet képeskönyvet nézegetni, énekelni, mondókázni, stb. Manapság ezeket már a sátán művének tartják, vagy mi?

2015. febr. 1. 20:39
 8/16 anonim ***** válasza:
69%

Nyilván nem egyedül marad otthon betegen egy gyerek.Bocs,de én nem vagyok szuperanyu,sajnos nem bírok 12 órán keresztül mondókázni és képeskönyvet nézegetni amellett,hogy hányást takarítok, inhalálok,gyógyszert adok be,lázat mérek ,diétás kaját főzök stb stb

Nekem könnyebbség ilyenkor 1-1 mese.De úgy látom neked a tv a sátántól való.

Nem értem miért kell ennyire kiélezni a dolgot,senki nem írta,hogy a könyv sátántól való.Én ugyan nem pontoztam,de ezek után gondolom megérted,hogy miért lettél lepontozva.

2015. febr. 1. 21:12
 9/16 anonim ***** válasza:
90%
Ahogy látom, számítógépetek van. A neten is rengeteg mese van, és DVD-t is be lehet tenni rajta. Nekünk van tévénk, de csak porfogónak, évek óta nem kapcsoltuk be, a gyerekeim sajnos mégis több mesét néznek, mint szeretném.
2015. febr. 2. 08:15
 10/16 anonim ***** válasza:

Nem tudom, honnan jött az, hogy én tévégyűlölő lennék. Nem gyűlölöm, mert nem nézem, egyszerűen nincs róla véleményem, mivel nem érdekel, nem köt le, nem foglalkozok vele. Csak arra reagáltam, hogy egyesek szerint lehetetlen úgy lefoglalni egy gyereket, ha nincs otthon tv vagy mesenézés. Hát le lehet foglalni, le is írtam, hogyan. Nem kell hozzá "szuperanyának" lenni.

Beteg gyerek egyébként nem marad fenn 12 órán át folyamatosan, ennek minimum a felét végigalussza.

2015. febr. 2. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!