Volt a gyereketeknek olyan időszaka amikor nem szívesen mentetek el vele otthonról, esetleg nem szívesen hívtatok vendégeket sem?
Szia!
Mi most èpp ilyen korszakban vagyunk a 2 èves fiammal.
Azzal nincs gond ha eljön hozzànk valaki , ilyenkor csak felpörög, jó okè szót sem fogad.
Èpp hètvègèn voltunk csalàdi összejövetelen. Kb. az első fèl óràban màr azt mondogattam magamnak hogy megőrülök, egy darabig ide se jövünk. Van a vendèglàtó csalàdnak egy macskàja. Ami a fiam kedvenc àllata... csak a macsek nem akart ebben partner lenni. Szobàról szobàra üldözte, ha sarokba szorította màr fújtatott rà, okè hogy csak meg akarta simogatni. De nyilvàn nem engedem oda ha màr fújtat a macsek. Elkezdett visítozni, elhagyta magàt hogy ne tudjam egyszerűen ölbe venni. Próbàltuk elterelni a figyelmèt de nem lehetett. Azt mondtuk neki a cica kiment pisilni.... aztàn talàlt új elfoglaltsàgot. Le föl rohangàlt a hàzban ordítozva visítozva a villanykapcsolókat kapcsolgatta föl-le.
Egy percre nem àllt volna le. Hiàba próbàltam, nem fogadott szót.
Gyakorlatilag abból àllt az ottlètünk hogy rohantam utàna ès fegyelmezni próbàltam. 2 mondatot nem tudtam vàltani senkivel.
De ugyanez volt csiribiri tornàn is ahova kitartóan hordtam mert örültem hogy vele egyidősek közt leszünk hogy szokja a gyerektàrsasàgot. A foglalkozàst vezető mindig azt mondta hagyjam majd elkezdi èrdekelni becsatlakozik hozzànk..... ahhha... khmmm.... lehet de nem az èn fiam.
Míg a többi 8 gyerek èlvezte a mondókàzàst, tornàzàst, az èn fiam 100-szor körbefutotta a termet,200-szor fel-le kapcsolgatta a villanyt, megkalibràlta a szàmítógèpet, megvizsgàlta a kukàt, kifutott az öltözőbe, megengedte a csapokat.... soroljam?
Az az 1 óra csak abból àllt hogy rohantam utàna ès fegyelmeztem. Visított ha odaültettem magam mellè a földre ès próbàltam ènekelni ès mutogatni vele pl. hogy erdőszèlèn hàzikó ablakàban nagyanyó làm egy nyuszi ott topog az ajtajàn bekopog stb.stb. àà az èn fiamat ez nem èrdekelte. Az màr inkàbb ha labdàs jàtèk volt, mindenkitől elvette a labdàt. Aki nem akarta odaadni azt meglökte...
Többet nem viszem.
Remèlem ezt idővel kinövi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!