Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan tudnám "elfelejtetni"...

Hogyan tudnám "elfelejtetni" a 2 éves fiammal, hogy rácsaptam a kezére? Nagyon szégyellem magam és nem fordulhat elő többször. Nem akarom, hogy féljen tőlem.

Figyelt kérdés

Úgy történt hogy egymilliószor kértem már,hogy ne dobja meg a kistesót(3hós)fejbe a labdával,és csakazértis megcsinálta a kicsi persze üvöltött.:(

Idegességemben rácsaptam a nagy kezére,de jó erősen sikerülhetett,mert még nekem is fájt.:(

Azóta ha kezébe veszi a labdát,mindig rámnéz olyan félősen..:(( Megjegyezte az ütést és mostmár én leszek a "gonosz anya" a számára?

Amúgy érdekes mód sírt utána egy kicsit(az ütés után) majd teljesen megjavult,abbahagyta az addigi hisztit és szépen eljátszott nyugisan...

Kicsit fáradt is vagyok már,mert nincs segítségem és felváltva ébrednek éjjel,nappal pedig a nagy már nem alszik.Tudom ez nem mentség,hisz én vagyok a felnőtt:(

2010. febr. 7. 15:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem ne szégyelld magad. A kisfiad megjegyezte, hogy nem szabad a kistesót fejbe dobni, ennyi. Nekem sem elvem a gyerekverés, de a kezére én is rácsapok, ha olyat csinál és már nem ért a szép szóból. 2 éves az én kisfiam is. Semmi rosszat nem teszünk vele. Nem hülyére verjük, csak megértetjük, hogy amit nem szabad, azt nem szabad.
2010. febr. 7. 15:21
 2/13 anonim ***** válasza:
86%
Tedd magad tul az eseten.En is racsaptam volna.Inkabb sirjon ket percet,minthogy a picinek legyen komoly baja.
2010. febr. 7. 15:21
 3/13 anonim ***** válasza:
86%
Ha már megtetted,ne tetézd azzal,h összezavarod a kisfiad.Megtörtént,kész,ne foglalkozz vele tovább,mert ha folyton érzi a bűntudatod,akkor nem igazán fogja érteni,h mit csináljon.
2010. febr. 7. 15:26
 4/13 anonim ***** válasza:
87%
Muszáj fegyelmezni, és az a helyzet, hogy ilyen kicsin még nem mindig érti, mit miért nem szabad. Ha veszélyes dolgot csinál, akkor én is rácsapok a kezére, vagy a fenekére, mert még nem tudom neki megmagyarázni, hogy azért nem szabad mert veszélyes, mert az vagy az történhet. Ezek a kicsinek nem reális dolgok. A kézrecsapás vagy a popsiracsapás reális, kézzelfogható, és érthető. Nem arról van szó, hogy verni kell a gyereket, nem is vagyok híve, de ha olyat tesz, ami rá vagy a tesóra nézve veszélyes, és nem hallgat a szép szóra, akkor nem megy másként. Ne ostorozd magad!
2010. febr. 7. 15:55
 5/13 anonim ***** válasza:
97%
Tulajdonképpen nem értem mi van ezen szégyelleni való! A fiad olyat csinált, ami veszélyes, te pedig úgy büntetted, hogy hatásos volt. A büntetés nem szépszó, és nekünk is szükségünk van néha rá, gondolj csak bele: a munkahelyen, a suliban, de még a házaspárok is "büntetik" egymást ezzel-azzal, és ilyenkor mi is változunk, változtatunk. A fiad most már tudja, hogy te vagy a felnőtt, és ha ezt el akarod vele feledtetni, előbb-utóbb zsebretesz téged. Nem kell újra megütnöd, de ha mutatja, beszélj vele rólla, hogy miért kapta! Akár mások előtt is, ebből látja, hogy amit kérsz, azt később is elvárod. A gonoszság az, ha összezavarod, és nem számíthat rád. Hidd el, NAGYON SZERET TÉGED!!!
2010. febr. 7. 16:07
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat , igazatok is van, csak nem akarom, hogy én legyek az akitől majd tart meg fél, nehogy odacsapjak..

de tényleg azt láttam, hogy utána a "helyére kerültek" a dolgok nála és eszébe se jutott "rosszalkodni". Olyan, mintha szinte ki akarta volna kényszeríteni,hogy mutassam meg hol a határ.

Csakhát akkor is pici még és nem vagyok híve az ütésnek..:( Egyébként azt alkalmazom, hogy ha nagyon dilis,félrevonulhat a szobájába és kijöhet,ha lehiggadt.

Aztán ez is hol bejön, hol nem.

Köszönöm a válaszokat!

2010. febr. 7. 16:32
 7/13 anonim ***** válasza:
76%

Én se vagyok a "keményebb" stílusú anyukák közül való. De muszáj valami határt húzni, tényleg. Tudom, mennyire szeretné a gyerekem, amit akar, de tudom, hogy ezzel magamnak is és nekik teszek jót és hálásak lesznek érte. Nem ütöm-vágom őket, de bizony ha kell, szigorúbban odaszólok és ha muszáj, elviszem őket a helyszínről. Ez van, ez a szülői hivatás.

Tényleg ne legyen emiatt lelkiismeret-furdalásod.

Lesznek még keményebb helyzetek is.

2010. febr. 7. 21:06
 8/13 anonim ***** válasza:
83%
Na hát ebbe nem fog belehalni, örülj neki hogy hatottál rá. Lányomnál szart sem ér semmilyen fegyelmezés...
2010. febr. 7. 22:18
 9/13 anonim ***** válasza:
78%

Én 2-3 naponta elfenekelem a gyereket, naés? Imádjuk egymást, ha sír, én is siratom.

Ha rosszat csinál a gyerek, és tudja is azt, akkor retorzió kell mindenképpen. Különben folyamatosan átlépi a határokat.

2010. febr. 7. 23:12
 10/13 anonim ***** válasza:
86%

> de ha mutatja, beszélj vele rólla, hogy miért kapta! Akár mások előtt is,

Én mások előtt sosem szidtam le/fenekeltem el a gyerekem...mindig félrevonultam vele. Az én ösztönöm ezt súgta, hogy nem jó a nyilvános "megaláztatás".

2010. febr. 7. 23:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!