Minden este fürdik a gyerkőcöd?
2 és 6 évesem van.
Itt voltak ma este anyósék és finoman mondtam, hogy ideje menniük , hisz még a lányok nem fürödtek.
Erre ők, hogy nem kell minden nap fürödniük meg hogy tönkre teszi a viz a bőrüket meg hát ők se szoktak minden nap stb...
Gondoltam rákérdezek, hogy velem van e a baj , hogy minden nap fürödnek a gyerekek (meg mi is) vagy apósomék beszélnek hülyeséget.
Szia nekem 3 gyerkőcöm van a nagyfiam 6 èves az oviból hazajövet egyből zuhany hajmosással minden nap mert undorodom az ovitól! Ja meg amint hazajön fertőtlenítő kèzmosás!
A lánykám 2,5 mivel mèg pelusos a popója ugye vam napinta többször törölve tehát őt måsnaponta amíg hideg van !
A picikèt ő 4 hónapos őt is måsnaponta zubanyoztatjuk !
Igen, fürdenek/tusolnak minden este.
A nagy lassan 4 éves, a kicsi pár napon belül 1.
A nagy rohangál az oviban, kimennek az udvarra, megizzad, fetreng, csúszik-mászik a padlón... A kicsi néha bukik, pelusos, estére van, hogy konkrétan büdös a gyerek, hiába a popsitörlő, a gyakori kéz és arctörlés/mosás. Van, hogy evésnél belenyúl a szájába, onnan rögtön a hajába túr.
Én sem járok igazán sehová, ami megerőltető, izzasztó lenne, mégis jólesik este a fürdés, tisztálkodás.
Nem tudom elképzelni, hogy az egész napos testemre húzzam a tiszta pizsamát és úgy feküdjek a tiszta ágyba. A gyerekeknek ráadásul még a napi rutin része, levezetése a napnak, hogy pancsolnak egyet, fogmosás, tiszta pizsama és utána már csak mese van.
Pont nem érdekelne anyósom véleménye... ha én úgy látom jónak, hogy minden nap fürdetem a gyerekeimet, akkor minden nap fürdenek és kész.
Igen, fürdenek minden este.
Nem mondom, hogy egyszer-kétszer nem maradt ki, de ők maguktól is kérik, hogy fürödjenek. (6, 11 évesek)
7 éves fiam van, megesett már, hogy nem fürdött egy nap, mert későn értünk haza, vagy eltökölődött mással az idő, de ez elég ritka, azért nagy általánosságban minden este zuhanyzik.
Mondjuk igazából azzal sincs baj, ha valaki csak kétnaponta fürdik/zuhanyzik, csak az emberek többsége nem ehhez van hozzászokva (legalább is Magyarországon), de abban azért van igazság, hogy a mindennapos fürdés szárítja a bőrt valamennyire. Ettől függetlenül én is fürdök minden nap, de azzal sincs baj, ha valaki ezt csak kétnaponta teszi. Viszont az sem volt szép, hogy nektek beszóltak, hogy minek kell minden nap fürdeni. Ehhez igazán senkinek semmi köze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!