Külföldön (Ausztria, német) élő anyukáktól szeretnék kérdezni?
Tervezzük, hogy majd kiköltözünk Ausztriába és szeretnék kérdezni egy-két dolgot.
Most 3éves a lányunk, valószínű iskolás korába fogunk majd kimenn, vagy előtte kicsivel.
Iskolásként hogyan szokta meg a gyerek az új országot, nyelvet?
Te egyből találtál munkát?
Ha igen, akkor milyen helyen?
Te vagy a férjed mindig tudtatok mennyi a gyerekért az iskolába?
Hogyan alakultak a hétköznapok az elején?
Ott kint milyen az iskolarendszer?
Miben tér el az itthonitól?
Most így hirtelen ennyi kérdésem lenne. Leginkább nem kisbabás anyukák válaszát várom, de ők is leírhatják tapasztalataikat.
Mi Ausztriában élünk, de még nem iskolás a gyerek. Én a helyedben nem úgy jönnék ki, hogy rögtön menne élesben iskolába, hanem előtte járatnám egy évig óvodába, hogy megtanulja a nyelvet. Ott még csak játszanak, nem zavarná annyira, hogy nem érti az elején.
Én akkor jöttem ki, amikor találtam állást, csak úgy a semmire nem jöttem volna.
Az iskolarendszer annyiban tér el, hogy csak 4 év az "általános" és utána már választani kell, hogy gimnázium vagy "szakközép". Iskola után mehet napközibe. Sokkal többet nem tudok mondani az iskoláról, mert még nem tartunk ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!