Miért kell a reklámok szerint már pici babáknak is vitaminokat adni?
Én sem adok rendszeresen,mert ahogy az eslő is írta,az orvosunk szerint nem szükséges,én is úgy ítélem meg,szinte sosem betegek,nincs semmi bajuk.Kúraszerűen szoktam néha pl 2 hétig adok multivitamint,de inkább évszakonként egyszer,nem rendszeresen.
Régebben annyiból más volt a táplálkozás,h nem volt import primőr,amikben se íz,se vitamin,se tápanyag, mindig azt ettük,aminek szezonja volt,és emiatt a sok vitamin kellő időben és mennyiségben jutott hozzánk.
Na, úgy látom, az utolsó leírta, amit én is akartam: amikor te fiatal voltál, volt vitamin a gyümölcsben, zöldségben.
Keress rá bárhol, mekkora a független laborok szerint ma a vitamin az egyes cuccokban.
Az almában, paprikában gyakorlatilag semmi pl.
Viszont cserébe a héjuk tele van méreganyaggal, amit a földbe, vagy permetszerekkel közvetlenül a növénybe juttatott mérgekből kiválasztanak szerencsétlen növények. Ezek a mérgek arra kellenek, hogy ne legyen a külcsín csúnya, tehát pl. ne legyen férges az alma. Mert ma már csak azt veszed meg, ami szép, nagy, kerek, stb. Szerinted honnan legyen vitamintartalma a téli friss paprikának???
Hát ezért nem árt, ha adsz vitamint a gyerekednek. Mert az almából, paprikából egy csepphez se jut hozzá. Sőt, szép lassan mérgezed vele.
A cellulitisz nagy része a szervezet által kiválasztott méreganyag, amit a szervezet elraktároz. Ez tény.
A 4 éves gyerekem bőre (aki nádszálvékony, tehát egy csepp háj nincs rajta, csak izom) cellulitiszes. MITŐL???
Semmi műanyagot nem adok neki, ha lehet. Hát akkor hogy is van ez kérem?
Nehéz, nehéz...
Egyrészt nem kéne adni, mert a táplálékokból kellene hozzájutnunk a vitaminokhoz. Ha olyanok lennének a táplálékaink, amilyenek már régóta nem. :( És azért sem kéne, mert minden mű-anyag tartalmaz a több-kevesebb természetes? anyagon kívül olyan anyagokat is, amik viszont kifejezetten károsak, ha nem épp rákkeltőek. Épp most néztem, a Béres-cseppben még kénsav is van! Igaz, "idomított" formában, de akkoris jaj. Minden gyógyszer műanyagból van és ilyen-olyan (kevésbé egészséges) eljárással készül, szóval hiába "természetes alapú", semmi jó nincs benne. Arról nem beszélve, hogy nem élő anyag - márpedig a szervezetünk, mint élő test, az élő anyagokat képes leginkább felismerni és hasznosítani.
Másrészt meg pont azért kéne kiegészítenünk, mert a táplálékokban sincs elég vitamin, valahonnan viszont mégis be kéne őket juttatni a szervezetbe. És nem nagyon van más alternatíva, mint a bolti/gyógyszertári multivitaminok (pláne, hogy ilyen bivalyerősen nyomják a reklámjukat).
Én épp mostanában kezdtem el behatóbban foglalkozni a természetes táplálkozással (életmóddal) és olvastam több olyan bio termékről, táplálékiegészítőről is, amik elméletileg mű-anyag- és mű-folyamat-mentesen készülnek és így sokkal egészségesebbek lehetnek, mint a gyógyszertári kotyvalékok. Persze én is szkeptikus vagyok ezekkel szemben (is), bár a horribilis áruk lehet, hogy nemcsak a profitot takarja, hanem végre egyszer a minőséget is.. Úgyhogy valószínű, hogy teszek velük egy próbát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!