Tényleg váltogatni kell a vitaminokat a gyerekeknél?
2,5 éves lányom minden nap kap multivitamint, mindig ugyan azt veszem. Most azt hallottam, hogy nem szabad egyfolytában ugyan azt a fajtát adni, váltani kell.
Igaz? (3-4 hónapja kapja ugyan azt)
Miért tömöd folyton vitaminnal?
Amúgy azért ajánlatos váltani,mert ahány készítmény,annyiféle különbség van közöttük. Nem mindegyikben vannak ugyanazok a vitaminok, nyomelemek, és főleg nem ugyanolyan arányban.
És huzamosabb ideig nem ajánlatos vitaminnal tömni, ugyanúgy kúra szerint kell(ene) alkalmazni, mint pl.a felnőtteknél. Ellenkező esetben több kárt okozol neki a folyamatos vitaminozással, mint hasznot.
2 gyerekes anyuka, aki nem vitaminoz,mégis egészségesek,nem betegesek a gyerekek. Az ovis sem.
Én még nem hallottam ezt.Kisfiam Immunotrofia-t kap.
Sajnos,eléggé beteges,sűrűn náthás,az orvos ajánlotta ezt az immunerősítőt.
Azért "tömöm" vitaminnal, mert ugy látom hasznos.
Utoljára tavaly szeptemberben volt megfázva, akkor kezdtem adni az orvos javaslatára 1 hónapig. Aztán kimaradt 2 hónap.
utánna mivel ugy volt, hogy márciusban kezdi a bölcsit, elkezdtem adni januárban, és azóta adom. 2 hét mulva kezdjük a bölcsit, nehogy már most hagyjam abba. Nekünk bevállt, csak nem tudom, nem-e kellene másra váltani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!