Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek negatív viszonyulá...

Szerintetek negatív viszonyulást válthat ki az óvodai farsangon (óvónőkből, szülőkből) ha a gyerekem arab mesefigurának öltözik?

Figyelt kérdés
A kislányom szülinapjára kapott egy ikeás arab papucsot és egy turbánt. Eléggé fantáziadús gyerek, úgyhogy most az a varázspapucs és varázsturbán és ha háromszor összeüti a sarkát, akkor láthatalanná válik, vagy elrepítik őt ezek az eszközök ahová csak akarják. Ebből találta ki, hogy az ovis farsangra is ezt szeretné felvenni. Én varrtam volna neki még hozzá egy nadrágot és egy csillagos köpönyeget. Támogattam is az ötletet, mert szerintem elég egyedi elképzelés egy 3 évestől. Úgyhogy neki is fogtunk a tervezgetésnek, hogy milyen legyen a jelmez és annyira felbuzdultunk, hogy több családtagnak is említettük. Na, ekkor jött a hideg zuhany. Most nem szeretném leírni, hogy szó szerint milyen kritikát kaptam emiatt, mert nem szeretném senki etnikai hovatartozását megsérteni, de a lényege az, hogy a gyereken keresztül minket szülőket olyan embereknek fognak elkönyvelni, akik egyetértenek bizonyos szeparatista mozgalmak cselekedeteivel. Őszintén szólva bennem soha fel sem merült, hogy ezzel ilyen indulatokat lehet kiváltani. Mégis muszáj vagyok rákérdezni, hogy bennetek szülőkben felmerülne -e ilyen gondolat, mert ha már másban/ másokban igen, akkor lehet, hogy inkább valóban valamilyen más jelmezt kéne kitalálni.
2014. dec. 30. 16:33
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Nem zavarna, Jázmin hercegnő jutna az eszembe az Aladdin című meséből.
2017. szept. 2. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!