Anyukák 2-5 éves kisgyerekkel/gyerekekkel! Nálatok otthon vannak ilyen nasi félék? Többi lent.
Egyik ismerősöm mesélt valamit (két gyereke van 2 és 5 évesek) és közbejött az étkeztetés dolog. meglepődtem azon ,hogy náluk pl a gyerekek nm isznak vizet , rendes teát se nagyon. Azt mondta inkább üdítőket isznak és nincs is baj ,mert hogy kell a sok folyadék az ő gyerekei meg isznak rendesen.
Furcsa volt az is ,hogy szinte minden nap ugye elmegy boltba és mindig visz nekik csokit , cukrot , pudingot vagy valami ilyet.
megkérdeztem ,hogy gyümölcsöt szoktak-e enni, azt mondta igen csak ritkán.
Annyira meglepődtem. Mert amúgy rendes emberek , nem dohányoznak ,értelmes emberekről van szó , de gyakorlatilag tömi a gyerekét mindenféle egészségtelen dologgal.
Egyébként nem hízékony gyerekek , de akkor is . Ez normális? Nálatok van otthon üdítő, csoki ez-az? Milyen gyakran kap gyereked?
Nálunk van itthon édesség is, és üdítő is. Az üdítő (szénsavas és dobozos) a vendégeknek van fenntartva, mi nem isszuk. Vizet, tejet, kakaót, gyümölcsteát fogyasztunk szívesen, ez utóbbit cukor nélkül. Ha vendégség van, vagy nagyon ritka alkalom, akkor kaphat egy kis üdítőt, de egy korty után mondja, hogy nagyon szúúúúúr.
Édességnek túró rudi, tejszelet, puding, vagy a több darabos kinder csoki, egyet választhat, de csak akkor, ha a főétkezésekkor jól evett.
Az egyik nagymama ropigyárban dolgozik, szóval a ropi az, ami nálunk tonnaszámra megtalálható. Talán a túlkínálat miatt hónapok óta nem kér belőle, mindig az oviba viszem be.
Nem tiltom az édességet, de szigorú mértéket tartok, mert könnyen elszaladhat a paci és csak azt enné. Most már ügyes, nagy és megérti, hogy a főétel a fontos, nem a nasi.
Nálunk most épp van itthon csoki, mert a mikulások egy részemegvan de nem adok napi szinten nekik belőle.
Ropit azt gyakrabban veszek mert az imádja a kisfiam, ha pedig nagyon hisztis túlpörög semmivel nem tudom leállítani a tombolását-- nna erre az esetre mindig van tartalékba itthon pattogatott kukorica. Egy varázsütésre hirtelen elfelejti a hisztit.
Túrórudit és Kinder tejszeletet is szokott néha kapni.
Joghurtot azt mondjuk sűrűbben eszik.
Gyümölcsböl legnagyobb bánatomra sajnos csak a banánt hajlandó megenni. A többit mindig kiköpködi. Viszont emiatt minden nap adok neki valami frissen facsart gyümölcslevet. Mindig máshogy kreálom össze,( narancs, grepfruit, pomelo, citrom,mandarin) vanhogycsak simán narancsot facsarok. Érdekes mert mindenhogy imádja. Inni imádja. Ha rágni kellene pl. mandarint az első falatnál kiköpi.
Vizet azt soha nem volt hajlandó meginni a kicsi fiam. A lányom az csak vizet iszik. A kicsi inkább szomjazik egész nap minthogy 1 korty vizet lenyeljen.
Ő vagy teát iszik vagy gyümölcslevet, néha szörpöt.
4,5 éves a kislányom. Üdítőt nem kap, néha meiszik 1-1 kis 2 dl-es gyümölcslevet, a vizet jobban szereti. A teába nem teszek neki cukrot, megissza úgy. Nasit viszont kap, de csak akkor, ha rendesen evett. Változó, hogy mit. Krémtúró, túró rud, kinder csoki, most szaloncukor. Eszik sok gyümölcsöt és zöldséget, így ez még belefér. Ő sem hízékony, 102 cm és 14,5 kg.
2 évesen egyébként nem kapott nasit a lánykám, max. néha 1-1 túró rudit.
Te egyáltalán nem adsz nasit a gyerekednek?
Köszönöm a válaszokat! Nekem nincs gyerekem :)
Az ismerősöm gyerekei nagyon sokat esznek Vagy legalábbis szerintem sok ,hogy egy nap megeszik két csokit(nem táblát).
Nekem ez furcsa , de lehet ,hogy csak én látom így. ha nekem lenne gyerekem én ezt nem hagynám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!