Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem gond ez a nagy kettősség?

Nem gond ez a nagy kettősség?

Figyelt kérdés

Lányom 5 éves, most középsős, 3. éve ovis. az oviban mindig dícsérik, hogy milyen jó kislány, sose rossz és nem kell sose rászólni. NEm úgy kell elképzelni, hogy a sarokban gunnyaszt egész nap. Sok barátja van, sokat terelgeti a többieket, aktívan részt vesz a feladatokban, nagyon szeret óvónéniknek segíteni, pl szalvétát feltenni evés előtt, ilyenek. Szót fogad nekik, és nem vergődik sose. Itthon pedig nagyon, de nagyon akaratos, mindig drámázik, sokat hisztizik, kitartó amíg el neméri amit akar, főleg az apjánál, mert én tudom kezelni, de az apja nem nagyon. Ő hajlamos hogy inkább ráhagyja meg odaadja, csak hogy befejezze. Mikor mondom az óvónőknek alig hiszik el hogy olyan is tud lenni.

Nem kell amiatt aggódnom, hogy ennyire másképp viselkedik itthon és az oviban? Vagy végülis csak annyi van, hogy tudja hogy ott nem szabad hisztizni és akaratoskodni?

Köszönöm a véleményeket.

2014. dec. 11. 18:18
 1/6 anonim ***** válasza:
Mintha az én lányomról írtál volna. :) Ő is dettó ilyen,csak 6,5 éves.
2014. dec. 11. 18:25
 2/6 anonim ***** válasza:
Nekem mindkét lányom ilyen. Alig ismerek rájuk az óvónő jellemzéséből. :) Szerintem ott erős bennük a megfelelni vágyás, itthon kompenzálnak. Sok olyan gyereket ismerek, aki a közösségben mintaszerűen viselkedik, otthon pedig lazít.
2014. dec. 11. 20:12
 3/6 anonim ***** válasza:

A mi fiunk is ilyen, ő is 5 éves.

Valahol minden gyereknek ki kell élnie magát.

2014. dec. 11. 20:17
 4/6 anonim ***** válasza:
A gyerekek jól tudják, hogy kivel meddig lehet elmenni. Nyilván megpróbálta egyszer-kétszer az oviban, csak gyorsan leépítették a legelején, azóta angyal. Nálatok otthon meg máshol van a határ. Okos gyerek. :)
2014. dec. 11. 20:42
 5/6 anonim ***** válasza:
Az en lanyom is dettó ilyen, 5 es fel eves.
2014. dec. 11. 21:21
 6/6 A kérdező kommentje:
Hat nagyon koszonom, megnyugodtam azt latvan hogy nem egyedi esetrol van szo :D
2014. dec. 11. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!