Manapság tényleg csodaszámba megy, ha egy kisgyereket már este 8-kor lefektetnek a szülei?
Annyi helyről látom/hallom, hogy este 10-11-ig fent van a gyerek. A mai világban nem is tudok a környezetemben ilyen szülőt, aki időben lefekteti a porontyot.
Nekünk mindig este 8-kor alvás volt, soha nem volt belőle gond, nem hisztiztünk, volt rendszer az életünkben.
Nálatok ez hogy működik? Mit tapasztaltok a környezetetekben? Másnál is így van ez?
9-10. vagyok: én amúgy nem is hiszem, hogy mi gyerekként lefeküdtünk volna 8kor. Sőt, a férjemék még később feküdtek, náluk ez volt a szokás. :) Nem hatott semmire az életükben, a férjem kifejezetten géniuszként végezte az iskoláit, felvételi nélkül jutott be az orvosira anno - neki kifejezetten kicsi az alvásigénye egyébként. És én sem panaszkodom az iskolai teljesítményemre, mindig is élvonalban voltam, soha nem voltam fáradt, ellenben iszonyú jó emlékeim vannak a családi estékről...
Nem hinném, hogy a lefekvés időpontját így meg lehet szabni. Nektek jó a 8, másnak nem. Slussz.
4-5 eves koraban volt hogy este 7kor bealudt, mert annyira elfaradt az oviban :) Meg az iskola elso eveiben is 7 korul volt alvas, viszont 6kor kelt.
Most 10 eves, het kozben fel 8 es 8 kozott van alvas. Siman elalszik.
azert az sem mindegy hogy hanykor kel a gyerek.
Örülök, hogy van olyan is, akinek nem okoz problémát, ha később fekszik le a gyerek :)
Én még egy dolgot figyeltem meg a későn fekvőknél (vagy inkább úgy fogalmazok, akiknél még a későn fekvésben sincs rendszer), nagyon sok közöttük a hiperaktív.
Illetve a másik, ami miatt a korábban fekvést pártolom, hogy mi pl. este 11 fele már álmosak vagyok, aludni készülünk. Így tényleg nem lenne magánéletünk. De aki tovább bírja, náluk az is megoldott :)
Nekem nagyon úgy jön le, hogy kérdezőnek nincs is gyereke. Csak elvei. Lesz ez még fordítva is. :)
Mondjuk továbbra sem értem, hogy miért nem teljesen mindegy egyeseknek, akár van gyerekük akár nincs, hogy más családokban miért vannak kicsit más szokások, mint az övékben.
Na-na, óvatosan a hiperaktív szóval. Pszichológus vagyok, az anyukák előszeretettel használják ezt a kifejezést olyan gyerekekre is, akiknek egyszerűen nagyobb a mozgásigényük. Butaság így címkézni, egyszerűen nem fáradtak akkor. Nektek így jó, nekik máshogy. Nem tudom, miért kell ezen fogást keresni.
Megint a 9-10. voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!