Orrmandula? Szerintetek minden esetben orrmandula-megnagyobbodásról lehet szó, ha 4,5 éves kislányom horkol, nehezen veszi a levegőt?
Nem. Az orr azért nem csak az orrmandulából áll! :) Az egész orrot,orrüreget érzékeny nyálkahártya boritja. Ami pl virus,vagy allergia miatt megduzzad. A gyerekeknek sokkal szűkebbek az orrjáratai,mint a felnőtteknek. Ezért elég egy kis nyálkahártya duzzanat, és máris nehezen kapnak levegőt,mert könnyen elzáródnak a járatok. Szóval nem mindig az orrmandula az ok. Ez egyébként csak akkor derül ki,ha kiveszik a gyerek orrmanduláját, mondván az a bűnös, aztán mégis ugyanaz a probléma marad,mint azelőtt...Ahogy nő a gyerek,úgy fognak az orrjáratok is nőni, és egyre ritkább lesz az orrdugulás,horkolás. Na meg a virusokhoz is egyre jobban hozzászokik a gyerek. Ajánlom dr Timár Tibor fül-orr gégészt,nagyon jól látja a dolgokat.
A 2-es minden egyes szavával egyetértek...mostmár...sajnos!
Én is és rajtam kívül még három doki úgy gondolta mint az első válaszoló így 3,5 évesen kinyisszantották a fiam orrmanduláját!
redmény:SEMMI!
Horkolás,tátott száj,orrhangon beszélés,sok betegség maradt!!
Eltelt azóta 1,5 év és sokkal jobb a helyzet!Sőt mondhatni,hogy semmi panasz nincs!Tehát igaz az amit a kettes ír:ahogy nőnek tágulnak az orrjáratok,jobban kap levegőt illetve egyre erőssebb az immunrendszerük és már nem annyit betegesek!
Konkrétan az én fiam tavasszal volt utoljára beteg...pedig most is az oviban több mint a fele csoport hiányzik!
De egyébként még más is állhat az ilyen jellegű betegség mögött pl:tejfehérje allergia!
Ajánlom"Hagyjátok békén az orrmandulát" blog olvasgatását!Megdöbbentő mi minden húzódhat egy betegség hátterében!Googleban keress rá,tanulságos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!