Most vágjam le a haját? Ti mit tennétek?
Négy éves lányomnak szép, vállig érő göndör haja van.
Minden áldott reggel megy nálunk a menekülés-hiszti-sikogatás trió.
Pedig nem tépem, sose téptem a haját, de ha éppen csak megakad a fésű, már visít, hogy "édesanya, húúúz!!!"
Vágattunk neki frufrut, de hátulról is előre hullik a haja, fésülködni muszáj, ráadásul olyan kis selymes a haja, hogy a hajráf, fejpánt, csatt kicsúszik belőle. Marad a copf.
Ő nem akarja vágatni, mert amúgy rém hiú, de ez az állandó reggeli őrjöngés kikeszit. Ma konkrétan ott tartottam, hogy én magam nyírom meg.
Nem hullámos, göndör.
Egyenesen a lapockájáig leér. Csak egy fél óra alatt visszaloknisodik.
Van ez a fésüléskönnyítő, meg mosás után balzsamozom, de így se tűri.
Copfozni meg muszáj, különben leeszi. És a hajmosas megint efy hisztérikus tevékenység.
És ha csak evéshez fognátok össze egy laza copfba? Óvónőt megkéred, ez talán belefér, nem nagy kérés. Evés után ki lehet engedni neki.
Az én hajam is göndör, tinikoromig csak hullámos volt, de minden reggel megfésültek, kifésült, szoros copfom volt és förtelmes fejbőrfájdalmam. Évekig! Aztán amikor 14 lettem, begöndörödött, elegem lett, levágattam, visszanövesztettem és hagytam szabadon. Azóta nincs fájdalom.
Nem csodálkoznék, ha az ő fejbőre is ilyen extrém érzékeny lenne. Az enyém a mai napig ilyen, ha copfozni kell, nem tudom fésűvel összeszedni, mert egész nap fáj és lüktet a fejbőröm. Puszta kézzel összehúzom a hajam óvatosan, gumi, és probléma megoldva.
Az a baj, hogy senki nem érti meg, aki nem érzi... :(
Hát, ma megoldották az oviban. :)
Az egyik kislány a lanyomon mutatta be, hogy hogyan vágta le a haját a fodrásznéni.
Lenyultak a papirvagoollót és elintézték.
Holnap soron kívül fogad minket a fodrász, mert így nem maradhat.
Ez azt jelenti, hogy hétfőn végre hisztimentes napunk lesz :)
Uh, ez durva...
A lányod nem sajnálja? Az óvónők mit szóltak?
A lányom miután megtörtént, megszeppent, kicsit sírt is, mikor leesett neki, hogy ez végleges. Most már tetszik neki az új frizura, és reggel sem visitja fel a fél utcát.
Hát az óvónők szégyellték magukat, meg a kislány anyukája is
Én meg inkább hálás voltam, bevallom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!