Milyen rövidre vágjam az 5 éves kislányom haját, hogy ne menjen újra bele a tetü a hajába?
Figyelt kérdés
Múlthéten kedden, vagyis 12 napja küzdünk vele és a Pedex ellenére ugyan úgy visszajön neki. A saját hajamat is átnézettem, de azt mondják tiszta, a ruhákat, ágynemũt kimostam, teljesen tiszta... a haját védõnõ nézte át elsô kipucolás után, teljesen tiszta volt a haja. Jelenleg teljesen új helyen van, egy kislányra vigyázunk 1 hete, a kislány haja is tiszta... Tehát csak a lányoméba megy bele... Nem tudom miért... :( Arra jutottam, hogy levágom neki, de milyen rövidre?2014. jún. 8. 16:52
1/8 anonim válasza:
Szerintem nem lesz jobb, ha levágod neki, mármint gondolom azért nem teljesen tüsire akarod. Senki másnak nincs tetűje az óvodában? Gondolom tudod, de azért leírom, hogy ha valaki tetves akkor nem elég tetűirtóval átmosni a haját mert az a kifejlett tetveket megöli ugyan, de a serkék (apró kis tojás szerűségek) ugyanúgy megmaradnak, sűrű fogú tetűfésűvel vagy kézzel kell őket kiszedegetni.
2/8 A kérdező kommentje:
Hát akár úgyis levágom neki, mert nem múlik el neki! Már sírt ma, hogy ott kell ülnie, míg pucolom a haját meg azt mondja fél, hogy meghal miattuk... Sajnálom szegényt... :( Az oviban nincs senkinek és egy hete már nem is volt oviban. Nem értem, hogy honnan lesznek újra. pár napig tiszta a haja, mert minden nap megnézem neki, aztán újra...
2014. jún. 8. 17:17
3/8 anonim válasza:
Szia!Ne vágd le neki a haját!a rövidre vágás csak akkor hoz eredményt ha 2-3 mm-re vágod abban már nem tud petéket rakni.Ha vállig érőre akkor még simán belemegy.Így voltam vele decemberben én is már sírni tudtam volna mert mindig visszajöTT,meg kikeltek a peték egy hónapig kínlódtunk vele.Végre rájöttem a PEDEX,nem ér semmit.Novoped nevű írtószerttől múlt el.Ez olajos állagú nem szesz.Aztán még találtam egyet ami olajos és még szaga sincs Hedrin a neve mondjuk ez egy kicsit drágább.Nekünk ezektől múlt el az invázió.Egy liter Pedextől meg éltek vidáman.
4/8 anonim válasza:
Géppel nullásra. De ezzel csak a gyerek sérülne. Próbálj más szereket használni rá, a lányodnak pedig magyarázd el, hogy tudod, milyen rossz ott ülni, amíg átnézed, de sajnos muszáj megszabadulni a serkéktől. Egy 5 éves már megérti.
5/8 anonim válasza:
Kérdező,ne foglalkozz a 37%osal, egy idióta,valószínűleg az élete egy nagy nulla,visszakapja még az élettől ezt a hozzáállást,és azt kapja amit másoknak kívánom,és úgy fogják kezelni ahogy Ő kezeli a többi embert,az ilyen selejt emberszerűekkel nem éri meg foglalkozni rosszindulat ostobaság,befásultság ez jellemzi Őket.
Védőnő nem tud más ötletet,mert nagyon rövidre kéne vágni ahhoz,hogy ne menjen bele,tüsire,mint a fiúkét,biztosan van más megoldás,ja tényleg esetleg legvégső esetben kérdezz meg egy fodrászt,én úgy tudom melír csíkokat tetetnek sok hosszú hajú kislány hajába mert azt nem bírják a tetvek.
7/8 anonim válasza:
Szia!
Nem kell levágni a haját. Vegyél a patikában Hedrin nevű szert, alkalmazd a használati utasítása szerint, és el fognak tűnni.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat...Amikor mondtam, elkezdett sírni, hogy ne vágjam le a haját, mert úgy csúnya lesz, nem nôl soha meg neki... Tehát ez az ötlet itt el is van vetve... A tippeket pedig megfogadom. A Pedexet is javaslatra próbáltam ki, használom neki.
2014. jún. 8. 19:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!