Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2,5 éves kisfiam egyáltalán...

2,5 éves kisfiam egyáltalán nem hajlando ráulni se a wc-re, se a bilire, hogy szoktassam rá?

Figyelt kérdés
2014. dec. 7. 16:59
 1/6 anonim ***** válasza:
57%
Sehogy,majd ha megérik rá akkor ráül magától vagy szól,hogy anya pisilnem kell....addig meg nem szabad erőltetni semmit mert csak rosszabb lesz a helyzet!!!
2014. dec. 7. 19:06
 2/6 anonim ***** válasza:
Ne erőltesd, add meg a lehetőséget, hagyd elől, de ne erőltesd, mert az ellenkezőjét éred el. Majd szól, ha már felkészült rá.
2014. dec. 7. 22:18
 3/6 anonim ***** válasza:

Sehogy. Majd leszokik magától. Az én lányom még 3 évesen pelenkás volt. Most lesz , ősszel kezdte az ovit, de féltünk, hogy addigra nem szokik le róla. Jó időben vedd le róla a pelenkát, hogy szokja, milyen nélküle :)

J, és az én lányomat az se zavarta, ha pisis ruhában volt :(

2014. dec. 8. 13:53
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem akarom eroltetni, csak a szuleim mondják állandoan, hogy kellene már szoktatni a bilihez, mert o még ruhástol sem hajlando ráulni, hiába vettuk elo, tavasszal meg már kezdené az ovit, mert mennem kell dolgozni, hát nem tudom, hogy fog így osszejonni.
2014. dec. 8. 15:37
 5/6 anonim ***** válasza:

Nehogy erőltessed, akkor csak pont az ellenkezőjét éred el vele. Az én lányom se volt hajlandó vécére ülni 2,5 évesen, picit el is szúrtam, mert közeledett az ovi, én meg ideges voltam, hogy semmi szobatisztaságra való hajlandóságot nem láttam, így picit erőltettem. Az lett a vége, hogy elkezdte visszatartani a pisit is, kakit is, mert már megértette, hogy bepisilni nem szabad, de a bilitől, vécétől meg még félt.

Hónapokig tartott kinevelni belőle. Amikor békén hagytam ez ügyben, és fel sem hoztam a témát, megnyugodott, és nem érezte jényszernek.

Három éves szülinapja előtt egy hónappal úgy ébredt, hogy ő mától vécébe, és attól a naptól teljesen balesetmentesen szobatiszta éjjel- nappal.

Nem éri meg erőltetni.

2014. dec. 13. 16:54
 6/6 anonim ***** válasza:
Ó, kérdező.. Én 1 éves kora óta hallgattam, hogy a féltestvére is n szobatiszta volt, beszélt, párom is... Ő meg mikor szokik le végre a pelenkáról?? Merő ideg voltam, szerintem ezért is szokott le ilyen későn.. :(
2014. dec. 14. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!