Miért kellene külön mese kisfiúknak és kislányoknak?
A héten először hallottam egy hirdetést: mesekönyv kislányoknak. Másnak: mesekönyv kisfiúknak?
A) Mi lesz még? Mesekönyv meleg gyerekeknek?
B) Ugyan már, hagyjunk fel a szexista, mácsó megkülönböztetést hirdető mesékkel!
I.
A királykisasszony széttett lábbal várja a megmentő lovagot. Amikor eljön, rájön, hogy a sárkány időnként tüzes leheletével fürdővizet melegített neki, a lovag úr pedig tíz évvel ezelőtt fürdött utoljára - akkor sem önszántából -, mert belelökték a Dunába.
Ezzel szemben a királykisasszony önerővel szabadul ki:
II.
- Sárkány úr, hány fokos tüzet tudsz fújni?
- 800 °C-osat.
- Hát hideget nem tudsz fújni?
- Ezt még senki sem kérte tőlem, de megpróbálom.
... Phü, jaj, megvan ...
- Tessék, íme mínusz 200 °C.
- Ellenőrzöm.
A királykisasszony a sárkány szája elé tartja a kezében levő rózsaszálat. Keményre fagy. A szár, mint egy acéltőr.
Nem vacakol a hét fejjel, hiszen csak egy szíve van a sárkánynak. Leszúrja, és kiszabadul.
III.
A királykisasszony a sárkány távollétében barkácsol egy inverziós gépet. Amikor a sárkány hazatér, benyomja a nagy piros gombot. Az 1000 kg-os sárkányból 50 kg-os gyíkocska lesz, az 50 kg-os királykisasszonyból 1000 kg-os debella válik.
Félrelöki a sárkányt, áttöri az ajtót. Benyomja a zöld gombot, újra 50 kg-os lesz. Hazaszalad. Csodálkozik, hogy miért néznek rá olyan furán, miért nem engedik be apja várába. Aztán rájön, hogy a fejek számát is megcserélte a sárkánnyal. Most neki van hét.
"Mesefan"
Van már meleg mesekönyv.
Sajnos tudom, az RTL Klub híradójából.
Ha én lennék a Médiatanács elnöke, 366 nap adásszünetet rendeltem volna el ezért a hírért az RTL ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!