A klasszikus mesék, Hófehérke, Piroska, Csipkerózsika, stb. inkább kislányoknak szólnak? Mert a főhős mindegyikben lány. Vagy a kisfiúk is ugyanúgy szeretik ezeket?
Ha kihangsúlyozod fiú gyermeknek, hogy jön a bátor, a hős, a kedves HERCEG, akkor simán mehet kisfiúnak is... egy bizonyos korig...
Ismerősöm kisfiát kicsúfolták érte az oviban,mert a pókember, meg a batman... a nyerő :s
Állatmesék egyébként jó lehet. Nekem (bár kislány voltam) imádtam a RÉMUSZ BÁCSI MESÉIT. Kedvencem volt...a lipiti-klipiti jött a nyúl... :D szerintem azt ő is élvezi.
Akkor állatos még a Dr. Bubó..., vagy nem tudom lehet e most kapni, régen lehetett a Pumukli kalandjait...
Hirtelen ennyi, remélem segítettem :)
Benedek Elek meséit ajánlom. A halhatatlanságra vágyó királyfi, Fehérlófia, Többsincs királyfi, nagyon sok szép mese van- antikváriumban találsz párszáz Ft-ért Benedek Elek mesegyűjteményeket. Minden nap mesélj - 1-2-3 évesnek rövidebb, fejből , 4-7 ig a nagy tündérmesék korszaka. Illyés Gyula 77 magyar népmese is nagyon jó. Arany László népmese gyűjteménye is
.. és hát úgy is az igazi, ha fejből tudják mondani!!
(általában sokszor jó és kéri is ugyanazt -ez biztonságot ad neki, és van olyan rész, ami neki fontos, azt ő jobban tudja, lehet sokat ismételni jó az! azután majd kijavít, ha rosszul mondod az nem úgy volt, hanem.. :)))
Goethe írja valahol, hogy valamely dadus,v szolgáló nagyon sokat mesélt neki, fejből persze (ezek általában a Grimm-mesék, ami a Grimm-testvérek népmese gyűjteménye.
Nagyon fejleszti a szókincset, és olvasó emberekké válnak - akiknek sokat mesélnek fejből.
Grimm-mesék, nagyon jó ötlet!
22:48 Rémusz bácsit meg nem is ismertem. De ciki :-S De most utána néztem, és tök jó címeket találtam a mesék között, felkeltették az érdeklődésemet :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!