Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha kihívom az ügyeletet...

Ha kihívom az ügyeletet tudnak segíteni? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Kislányom 2,5 éves (bölcsis), pénteken már nem vittem bölcsibe mert fájt a torka hajnalban, utána egyre náthásabb lett. Tegnap délután belázasodott, egész éjjel alig tudtam levinni a lázát 39 fokról, hűtőfürdő segített, de most délben megint belázasodott. Nurofent és Germicid C-t használunk. Éjjel hívtam az ügyeletet, azt mondta a hölgy, hogy a hűtőfürdőt javasolja, ha kijön a doki úgysem ad be neki semmit.

A gyerekorvoshoz csak holnap tudunk menni, de nagyon félek ettől a sok lázas állapottól. Reggel 2x hányt!

2014. nov. 23. 12:30
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
33%

Szerintem ne hagyd magad, tapasztalat, hogy megpróbálnak lerázni, nehogy dolgozniuk kelljen vasárnap! A gyerek egészsége nem játék, és ha kijön az orvos kötelessége ellátni a gyereket (főleg magas lázzal). Ha minden kötél szakad, mondd azt, hogy lázgörcsre hajlamos, és félted! (Erre ugrani szoktak)

Nekem ugyanilyen helyzetben a múltkor azt mondta a telefonnál ülő hölgy az ügyeleten, hogy üljek be a gyerek mellé a kádba a hűtőfürdőnél, hátha attól jobban lemegy a láza...Na, köszi, sokat segített!

2014. nov. 23. 12:37
 2/17 anonim ***** válasza:
Ha nem akarnak kijönni vidd be az ügyeletre. Kötelesek ellátni, főleg ha már hányt is. Azért inni tud? Mert az nagyom fontos lenne ha lázas és hány.
2014. nov. 23. 12:43
 3/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Az a baj, hogy alapból nem sokat iszik, szóval most hagytam, hogy igyon gyümölcslét, pedig a víz lenne a tuti!

Éjjel alig aludt, most hagyom aludni, adtam neki egy kúpot és figyelem, fél 3 körül kihívom az ügyeletet!

Nagyon aggódom! :(

2014. nov. 23. 12:46
 4/17 anonim ***** válasza:
Te nem tudod bevinni? Tényleg nem szeretnek kijárni. A 8 éves lányomat pl. ölben kellett bevinni, nem bírt járni, annyira kiszáradt.
2014. nov. 23. 13:04
 5/17 anonim ***** válasza:
Az a lényeg hogy iszik. Mindegy hogy mit. Hol laktok? MI éjszaka a Heim Pál ügyeletet hívtuk fel és nagyon segítőkészek voltak. Ha Budapesti vagy megér egy telefont. Ha meg nagyon rosszul van a kicsi akkor hívd a mentőt. És ne engedd hogy lepasszoljanak az ügyeletnek. Kitartás!
2014. nov. 23. 13:09
 6/17 anonim ***** válasza:

Ilyenkor az a legfontosabb, hogy itasd és csillapítsd a lázát. Az ügyeleten, kórházban sem fognak mást csinálni! Csak ott bekötik az infúziót (mert senki nem fogja noszogatni a gyereket, hogy igyon) és ugyan úgy becsavarják a hideg vizes lepedőbe, mint otthon tennéd...

Én nem vinném kórházba hacsak nem nagyon indokolt.

2014. nov. 23. 13:24
 7/17 anonim ***** válasza:

39 fok az alacsony láz. 39,5-től magas, de csak 40 fokos láz a veszélyes, azzal lehet menni kórházba, 39 fokos láznál felesleges kihívni az ügyeletet mert nem ad szurit erre, hisz ez nem magas, sőt! ennyinél pusztulnak a bacik, ugye azt mondják, hogy eleve csak 38,5-nél kezdjük csillapítani.

mi voltunk kórházban, ott összeszedett a gyerekem egy fülgyulladást. 39,5 fok körüli volt a láza, semmit nem kapott rá, csak küldtek fürödni.

szóval ezzel be ne menj a kórházba :)

ha hány, akkor egyáltalán nem tuti a víz, vagy teát adj neki vagy szőlőlevet, a heim pál honlapján olvasd el, ott is szőlőlevet ajánlanak, le is írják miért

2014. nov. 23. 13:56
 8/17 anonim ***** válasza:
90%

Kedves utolsó ne irj hülyeséget

Hónaljban mért értékek:

36-37 °C normális testhőmérséklet

37-38 °C hőemelkedés

38-39 °C mérsékelt láz

39-40,5 °C magas láz

40,5 °C felett igen magas láz

Ezt a Heim Pál oldaláról szedtem ki. A 38 C fok felett lázról beszélünk és csillapítani kell. A bacik már 37.5 C felett elkezdenek pusztulni.

[link]

Ezt találtam neked kérdező, hátha segít valamit.

2014. nov. 23. 14:27
 9/17 anonim ***** válasza:
Hogy vagytok?
2014. nov. 23. 14:30
 10/17 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Gyorsan írok és köszönöm, hogy válaszoltatok!

Az történt, hogy fél1 körül elaludt, előtte ugye Germicid C-t adtam neki, kb. 3/4 óra múlva már 39,5 volt a láza, hívtam az ügyeletet, mire végeztem a hűtőfürdővel már jöttek is, megnézték a torkát stb.

Adtam neki Nurofent de fél órára rá még mindig 38.4 volt. A doki szerint ha megint felmegy akkor fürdés és kórház!

2014. nov. 23. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!