Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mivel játszik 5-6 éves fiatok?

Mivel játszik 5-6 éves fiatok?

Figyelt kérdés

6 éves lesz februárban a fiam, szinte csak Angry Birds figurákkal, Star wars figurákkal játszik, legritkább esetben épít kockából, favonatozik, legozik, rajzol. Csak a figurákkal babrál. Nem akarom erőltetni, de aggódom, hogy nem fejlődnek így a képességei, melyek szükségesek lennének az iskolához.

Persze gyakran hozom a társast, egyéb játékokat, de nem tudok vele mindig játszani, sokat játszik egyedül. Már az autók sem olyan népszerűek. Más hasonló korú gyerekeknél hogy van ez?

2014. nov. 22. 20:52
 1/8 anonim ***** válasza:
Fiam decemberben lesz 6 éves. Ő legózik, és mint nálatok, nálunk is figurázik:) Csak ő Transformers figurákért van oda. De szeret velem társasozni is, és szoktunk mindennap feladatlapokat megoldani, azt is szereti. Az autóit néha előveszi, de sokáig nem kötik le. Most szülinapjára és karácsonyra is transformerst kért és puzzle-t, meg társasjátékot.
2014. nov. 22. 21:01
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem az én fiamról írtál? :)

6 éves lesz a jövő hónapban: napi szinten AB, ezeket is rajzolja...Mellette ő is legózik, épít, rombol.

Az oviban nincs rá panasz, ügyes.

2014. nov. 22. 21:39
 3/8 anonim ***** válasza:

tudsz küldeni linket az AB-ról? annyian mondják meg írjátok, hogy a fiatok szereti, én meg azt se tudom mi az, tök ciki :S

enyém még mindig autó... szeret legozni, tök jó F1-es autókat épít legoból (nincs se olyan legonk, se rajzunk, maga találja ki), az emberek színek szerint öltözteti ahogy a F1-ben is, most nagy függő, mert apja nézte, ő meg szurkolt vele :)

szeret rajzolni, persze autókat rajzol... HW-es pályákat autókat imádja, azokkal is tök jól elvan, összerakja, szétszedi, átépíti.

esténként társasozunk, leginkább az autós társasokat szereti, de a Hotel most az egyik kedvence, persze nem úgy játszunk vele ahogy kell, lazábban vesszük a szabályokat :)

azonkívül az alkotós dolgokat szereti ahol vágunk, ragasztunk, ezekre mindig vevő. neten nézem ki, most pl. sünit rajzoltam neki, ő meg pici faleveleket ragasztott rá, tegnap matricákat gyártottunk ragasztós papírból :D

2014. nov. 22. 23:37
 4/8 anonim ***** válasza:

Nálunk Batman mánia van. Ő is szerepjátékozik a figurákkal. Most előkerült a lego, de az is úgy hogy én építek, ő figurázik. :)

Karácsonyra pedig lego batmant kért.

Ritkán társasozik, vagy angry birds-özik. Rajzolni nem szeret. Időnként előkerül a fa vonat szett.

2014. nov. 23. 12:58
 5/8 anonim ***** válasza:

Szerintem próbáld meg legóba, vagy kockázásba belevonni a madarakat. :) Akár építhet nekik házat, titkos bunkit, lerombolni való építményeket, - legóból autót, vagy simán autót, amivel fuvarozza az angry - ket, stb. Ne haragudj, hogy ha nagyon buta dolgokat mondtam :( Nekem még nincs gyermekem, de többször volt, hogy vigyáztam, ezáltal játszottam is ilyen korú kisgyerekekkel :) Tudom, hogy az Angry - k nem ilyen babázós játékok, de nekem csak ilyen "gagyi" dolgok jutottak eszembe, amivel belevonhatnátok a madarakat is, de még is van egy kis plusz benne.

Nem tudom, hányadik válaszoló, de valaki kérdezte, hogy kik / mik azok az AB - k! :) Az Angry Birds - ök azok a mérges madarak. Telefonos játék, annyi a lényege, hogy mindegyik dühös madárkának van egy - egy különleges képessége ( az egyik osztódik ( kék ), a másik robban ( fekete ), stbstb ) , ezekkel a különleges képességű madárkákkal pedig le kell rombolni az alkotó által, általában fából, vagy jégből felállított várakat. :) Ezeket a "várakat", de inkább építményeket zöld malacok őrzik, ezeket a malacokat kell kiütni, és elpusztítani a teljes várukkal együtt. Szerintem klassz játék, nem is olyan egyszerű egy - egy pálya :)

TESCO - ban lehetett kapni egy ideig, egy akció által Angry Birds figurákat kapni.

2014. nov. 24. 01:38
 6/8 anonim ***** válasza:
( Megnéztem időközben, 3.-ik válaszoló nem találkozott még az Angrykkel :) A válaszom második fele természetesen neki ment! :) )
2014. nov. 24. 01:39
 7/8 anonim ***** válasza:

3. vagyok. a tesco plüssökre emlékszem, de nem tudtam, hogy van más is. aha, mondjuk enyém nem telefonozik, biztos ezért nem tudtam, hogy mi is ez :)

köszi

2014. nov. 24. 16:17
 8/8 anonim ***** válasza:

2. vagyok, fiam pl. ezzel szeret játszani:

[link]

Kombinálja duplokkal és színes fakockákkal.

2014. nov. 24. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!