Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák! Ugye ez szerintetek...

Anyukák! Ugye ez szerintetek se természetes? Lehet ebből baja?

Figyelt kérdés
4 éves lányom ma a mennyországról kezdett kérdezősködni. Később anyósomnál volt, ahol normális meséket nézett, de főleg játszottak. Ott, játék közben elkezdte anyósomnak mondani, hogy bezárja az embereket börtönbe, mert ellopták a pénzt, meg az alvó játékbaba, amit a tv-ben látott, meghalt :O Nálunk semmi ilyesmit nem lát/ hall, anyósomnál szintén azonnal követeli a mesecsatornát. Igazából szinte 100%-ra biztosan tudom, honnét szedi, de a szüleimet nem tudom kizárni az életünkből. ( pl heti többször van ott a gyerek, amikor nincs oviban, plusz suliba is járnék...)
2014. nov. 22. 20:21
 1/10 anonim ***** válasza:

mi a kérdés?

szerintem természetes, hogy a szüleidnél is van. az is, hogy a nagyszülők engedékenyek és mesét nézetnek vele akár egész nap (bár ez nem jó).

az is természetes, hogy 4 évesen tudja, hogy van halál. az is, hogy mennyország, biztos mondta neki valaki...

nekem 5 éves a fiam, minden nap kérdez valamit ezzel kapcsolatban. most az foglalkoztatja, hogy viszi fel az embereket a mennybe a Jézuska? és hogy nem fárad-e el :)

2014. nov. 22. 20:40
 2/10 A kérdező kommentje:

De a szüleimnél NEM MESÉT NÉZ!!! Múltkori s mentem, hát véres emberek, hullák, lángoló tank volt a képernyőn, mikor mentem a gyerekért!!! Akciófilmek, véres műsorok, krimik, stb... Bármit megnéznek, ha ott az unokájuk! Anyósomra egyszer kellett rászólni, azóta tudja...

Már próbáltam erről beszélni anyámmal, hogy ne nézzen ilyen műsort a gyerek, úgyis nagyon félős. Erre kioktatott, hogy semmi baja nem lesz a gyereknek ( ha pl szénné égett hullát lát), csak el kell magyarázni neki... Azért félénk, mert mindentől óvjuk... Az ilyen műsor NEM VALÓ EGY 4 ÉVESNEK!!!

2014. nov. 22. 20:47
 3/10 anonim ***** válasza:

Én sem látok akkora problémát ezekben. Persze biztos van más is, hogy ennyire kiakadtál.

A kisfiam nem volt még 5 éves, amikor már az is érdekelte, milyen évszak van a mennyországban, lehet-e majd ott is hógolyózni. :)

A halál, a jó-rossz(bűnös) is foglalkoztatja őket, a börtönbe záráson sem akadtam fent, hiszen már a LEGO DUPLO-ban is van rendőrállomás börtönnel...

Nyugi! Nem nevelheted burokban, a valóságban élünk!

2014. nov. 22. 20:51
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha hallanám tőle, hogy ilyeneket mond megkérdezném, hogy tudja-e ez mit jelent, meg hol hallotta, stb. Ha kérdése van akkor pedig az ő szintjén elmagyaráznám. Mondjuk alapjaiban még ezek nem durva dolgok, egy óvodás már tudhatja, hogy aki rosszat tesz, börtönbe kerül, meg már a halált is ismerheti. Persze elsősorban ha már tévét néz neki való műsorokat kellene, ezt a szüleiddel nem tudod megbeszélni? Esetleg adj nekik Dvd-t, amit tegyenek be ha ott a gyerek.
2014. nov. 22. 20:52
 5/10 anonim ***** válasza:
Ja, így már más, így értem. Gondoltam, hogy van más is, ahogy írtam is az előző válaszban. Ha nem értik meg, és nem módosítanak a tévézési szokásokon, amikor ott a gyerek, akkor ne vidd oda!
2014. nov. 22. 20:53
 6/10 anonim ***** válasza:

Vajon a karikák, korosztályi korlátozások miért vannak, ha egy négy évesnek nem gond a szétégett hulla? Erre mit reagálna a drága mama?

Teljesen jogos. Én nem vagyok szívbajos, kőkeményen megmondom, ha nem tetszik valami és ELVÁROM, hogy úgy viselkedjenek a gyerekemmel, ahogy én azt akarom. AMennyiben nem, nem megyünk oda. Ezt komolyan mondom. Neki is megmondanám, hogy ha __még egyszer az életben olyan műsor megy, ami nem való egy 4 évesnek, akkor mentünk utoljára__. És Isten látja lelkem, így is lenne!

2014. nov. 22. 21:05
 7/10 anonim ***** válasza:
A fiamat is érdekelte már abban a korban is a halál, a mennyország és minden hasonló téma. Volt olyan időszaka is, hogy az ágy alatt lévő szörnyektől félt, pedig ő aztán tényleg nem nézett meséken kívül semmit. Elég ha az oviban hall ezt-azt, nem kell ahhoz akciófilm. Sőt! Ez teljesen természetesen, ne aggódj szerintem. Az is van nálunk is, hogy a rendőrök megbüntetik az embereket, ezzel sincs gond. Mindig mindent elmagyaráztam neki, ő megértette. A lényeg, hogy bátran fordulhasson hozzád a kérdéseivel és próbálj az ő szintjéhez képest őszintén válaszolni.
2014. nov. 22. 21:06
 8/10 A kérdező kommentje:
Próbáltam neki elmagyarázni. VISZONT megbeszéltük, ha a mamánál van, és ilyesmit lát, szóljon, hogy kapcsoljon el! Ha nem ,akkor pedig menjen át a másik szobába, vagy ki a konyhába, és addig ne menjen vissza, amíg nem kapcsol el onnét. Sajnos nem lehet velük megbeszélni. :( És sajnos ki sem zárhatom a gyerek életéből, mint már írtam. Annyiból jobb lesz, hogy hétfőtől újra megy oviba, így nem nagyon lesz a mamánál. ( max, ha esetleg suliba megyek, vagy hétvégén 1-2 órát..)
2014. nov. 22. 21:32
 9/10 A kérdező kommentje:

Én gyerekként sok olan filmet láttam, amiben élve elégették az embereket...

Anyám meg nem is sejti, vajon 12 éves koromig miért nem voltam hajlandó még a gyufát se megfogni?? És a mai napig bennem van az a fura, megmagyarázhatatlan érzés...

2014. nov. 22. 21:34
 10/10 anonim ***** válasza:
Jól tetted, hogy azt mondtad a kicsinek, hogy menjen ki a szobából ha ilyen film megy, reméljük meg is teszi, tényleg nagyon káros a lelkivilágukra. Teljesen megértem a problémádat, néha az én szüleim is oltári marhaságokat csinálnak a gyerekekkel, hiába kérem őket, hogy ne tegyék, de azért ekkora baklövést talán nem szoktak elkövetni.
2014. nov. 23. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!