Nincs kedvem oviba menni - otthon maradhat emiatt? Milyen ervek miatt igen es milyen ervek miatt nem?
nálunk oviba kell mennie, mert neki az a munkahelye :)
de ha valamelyikünk szabin van, akkor választhat hogy bemegy és ebéd után elhozzuk vagy otthon marad :)
már döntött így is úgy is, nekem jobb ha a szabadnapomon megy és akkor bevásárolok, megfőzök, erre már ő is rájött :D
de az is jó, ha itthon marad és végre kettesben vagyunk, szerintem ez kell, ez még nem iskola, itt lehet lógni, biztos sok neki is a napi 8 óra a nyüzsiben... :)
Nekem két ovisom van, a nagyobbik nagycsoportos, a kicsi pedig kiscsoportos.
Nálunk sokszor volt olyan, hogy otthon maradtak, mert láttam rajtuk, hogy elég volt. Próbáltam úgy irányítani, hogy ne azt érezzék, hogy ők döntöttek így, hanem hogy én engedtem meg. Szóval hogy ne az legyen, hogy kimondják, nincs kedvük menni, akkor maradhatnak.
Mert ezzel lehet, hogy később visszaélnek.
Egyébként én ebben semmi rosszat nem látok, hogy egy ilyen kicsi itthon marad, csak ne érezze azt, hogy ő irányít.
Nincs ebben semmi, amikorra iskolás lesz már úgyis egészen más lesz a helyzet, ott tudni fogják, hogy menni kell, ez nem kedv kérdése már.
Amíg ovis addig ha van lehetőség legyen sokat a szülőkkel, játszanak sokat. Olyan nagyon sokat kell tanulniuk, sok a követelmény.
Nekem utolsó éves ovis a lányom, ha tudunk, akkor mi is lógunk egy-egy napot, bár nekem már nehezebb, mert dolgozom.
Én itthon vagyok a kistesóval de van olyan,hogy tartunk egy "lógós" napot a nagytesóval aki középsős!
Ez általában akkor van mikor már látom rajta hogy nagyon kivan(sztem nekik is lehet olyan hogy már sok a benti dolgok,20x gyerek visong,mindíg megfelelni,alkalmazkodni stb)és amikor már látom,hogy anyahiánya meg kistesó hiánya van!De olyankor mindíg elmondom,hogy ebből nem csinálunk rendszert és én döntöm el nem ő!van olyan okos,értelmes hogy ezt meg is érti és el is fogadja!
Kb negyedépvente 1x szokott ilyen leni és olyan látom rajta,hogy nagyon hálás,nagyon megbecsüli azt az ajándék laza napot és olyankor feltöltődik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!