Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan értessem meg vele,...

Hogyan értessem meg vele, hogy ezzel nem tesz jót?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy közel három éves kislányunk. Természetesen megy a hiszti folyamatosan.

Még mielőtt megszületett, eldöntöttem, hogy nem leszek hajlandó tolerálni a hisztériát, és amennyire csak tudok, következetes leszek. Eddig elég jól is megy, bár szerintem a dobhártyám már maradandó károsodást szenvedett, mert amikor hisztizik a drágám, olvasást tudok tettetni, de sajnos a fülem nem tudom bezárni.:)

A probléma nem is ezzel van, hanem a férjemmel. Többször megbeszéltük már, hogy SEMMILYEN reakcióval nem bátorítjuk a hisztizést, tehát nem veszünk róla tudomást. Ennek ellenére, ha a kicsi elkezd szirénázni, a férjem kb. 2 percig (vagy addig sem) bírja, egyből belemegy akármibe, csak azért, hogy a lányunk "ne sírjon". (Könnyek persze nincsenek sehol...) Annak persze örülök, hogy ennyire szereti a kis szarost:), de az a baj, hogy a lányunk emiatt azt hiszi, nálam is működik a műbalhé, és próbálkozik is rendesen.

Mondtam már a férjemnek, hogy ezzel velem több szempontból is kitol, például kb. úgy érzem magam mint a gonosz mostoha, erre csak annyit felelt, hogy ne is foglalkozzak vele, itt van ő tündérkeresztanyának. Folyton elvicceli a dolgot, pedig én úgy érzem, ezzel nem jó irányba tereli a lányunkat. Mondtam már neki szépen is, csúnyán is, mindig bólogat, aztán következő alkalommal megy minden ugyanúgy.

Hogy értessem meg vele? Vagy talán ez nem is olyan nagy probléma? Ami nagyon idegesít, hogy úgy érzem, a tekintélyemet is aláássa, amikor nem engedek valamit a lányomnak, ő pedig felülbírálja a döntésem, hogy neki kedvezzen. Persze ilyenkor nem hagyom magam, továbbra is "tiltott" marad a dolog, de ezzel megint csak úgy érzem, hogy még közelebb kerülök a gonosz szülő szerepéhez.

Más szempontból egyébként szuper a házasságunk, bár nem tudom, hogy ez jelent-e bármit is ebben a helyzetben.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2014. nov. 21. 19:30
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
11%
Semmit nem írtam neked privátban viszont rágalmazásért mindjárt felnyomlak.
2014. nov. 21. 20:29
 22/39 anonim ***** válasza:
71%

Kérdező, nem akarlak elkeseríteni, de a férjed kapcsán esélyed sincs, nálunk most "csak" a macska neveléséről van szó, és természetesen az asszonynak vannak nálunk is "elvei" én meg rendszerint elolvadok, ahogy cukin trónol a konyhapulton dorombolva.

De egy ideje úgy döntöttem, hogy a dolog egyszerűbb végét fogom meg, és már elég jól haladok az asszonyneveléssel... Kezdenek lefoszlani az elvei, és inkább ő is röhög a lökött jószágon...:)))

2014. nov. 21. 20:33
 23/39 Deákné Vászna ***** válasza:
23%
22-es. Akkor vegyem úgy, hogy te fenyegetsz engem egy nyilvános oldalon?
2014. nov. 21. 20:37
 24/39 anonim ***** válasza:
76%
Altalában a férjek ezt csinálják,a gyerekek ha felnõnek, akkor meg megy az apahiszti, hogy hogyan nevelted ezt a gyereket?!
2014. nov. 21. 20:38
 25/39 anonim ***** válasza:
60%

Most ki fognak nevetni de mikor a fiam elkezdi a hisztit (persze ez csak akkor mikor itthon vagyunk) elkezdem utánozni.

Egy perc és csak azt nézi mi bajon. És lám csönd és nyugalom honol ismét és nyugodt játék. :D

Lehet vicceseb hangzik de bevált.

Máshol nem nagyon hisztizik. Kompromisszumot kötünk. Ha jó lesz kap egy fini banánt vagy valamit és így szépen végig elnézelődik a bevásárló kocsiban ülve. :)

2014. nov. 21. 20:39
 26/39 A kérdező kommentje:

23-as: Ezen jót nevettem.:) De majd akkor ismerem el, hogy igazi sikert értél el, ha odáig jutsz az asszonynevelésben, hogy Ő ül dorombolva a konyhapulton.:):D

Utolsó: Érdekesnek hangzik, bár perpillanat el sem tudom képzelni, ahogy én is nekiállok visítani.:) De ki tudja, talán kipróbálom majd.

Még egyszer köszönöm a válaszokat, Deákné Vászna, te pedig fogadd elismerésem, mesteri fokon űzöd a trollkodást. Későn esett le, de végül leesett.:)

Sziasztok!

2014. nov. 21. 21:09
 27/39 anonim ***** válasza:
80%

nálunk nem vált be a vizes módszer

lévén mindegyik szereti a vizet és alapból elkezdtek vetkőzni h akkor pancsi lesz :-D

a fiamnál el kellet kapni az elejét és megnyugtatni különben túl hisztizte magát és még el is ájult ha nem figyeltem rá - szal ez a nem veszem figyelmébe sem jött be nála

ellenben ha rákérdeztem h mit szeretne és megbeszéltem vele akkor hamar lenyugodott

a nagylánynál nem volt hiszti szépen megbeszéltük ha akar valamit és kompromisszum

a kicsinél egyszerűen erőteljesen rászólok és bezavarom a szobába ha nem működik a megbeszéljük módszer - kb 2 perc és mosolyogva jön vissza - sajna öt elkapatta a két nagy tesó :-/

szal nekem az vált be h első körben megkérdezem h mit szeretne - ha olyan ami végül is nem gond akkor engedem neki

ha nem időszerű akkor megbeszélem velem h mikor lehet

pl most nem lehet mert a kocsiban ülünk és tudod h itt nem eszünk de hamarosan megérkezünk és akkor kapsz enni

azt vettem észre h a hiszti sokszor apróságokon van, de a gyerek még nem képes pl várni, türelmes lenni, túl gondolja a dolgot,

2014. nov. 21. 21:22
 28/39 anonim ***** válasza:
58%

Utolsó válaszoló végre értelmesen közelítette meg a kérdést, érdemes mindenkinek elgondolkodnia azon, amiket írt. Ha szereted a gyerekedet akkor megpróbálod megérteni a lelkivilágát, felkészülhetsz a hisztire és kivédheted, ezzel őrzöd meg a legjobban a tekintélyedet. Pl. kés dolog: mondd el neki étkezés előtt, hogy a kés veszélyes, nem játszhat vele. Legyen neki egy saját életlen gyerekkése, nálunk már a 20 hónaposnak is van, pontosan emiatt, mert folyton az én késemmel akart játszani. Az ilyen dühkitöréses helyzeteket kisgyerekeknél úgy a legcélszerűbb kezelni, hogy a tekintély is megmaradjon, de a gyerek se érezze legyőzöttnek magát, mindig meg lehet találni velük a kompromisszumot, de ez nem könnyű, gyakorlat teszi a mestert. A férjed ezt érzi, hogy te puszta tekintélyből akarod lenyomni a gyereket, ezt próbálja a maga módján kompenzálni. Ha azt látná, hogy jól kezeled a helyzetet, nem szólna bele, de mivel érzi, hogy nem stimmel a dolog, próbálja helyrehozni.

Mi mindig ezt a kompromisszumos módszert alkalmaztuk és a legnagyobb lányom 3 évesen már sosem hisztizett, csak egyetlenegy dolog miatt, de azt naponta. Mégpedig azon, hogy nem sikerült felnyergelnie a hintalovát úgy, ahogy ő szerette volna. Nem engedte, hogy segítsünk, addig bömbölt, amíg bele nem fáradt, vagy végül sikerült neki. Kénytelenek voltunk végignézni 1-2 hónapon keresztül szinte minden nap ezt a jelenetet, aztán belejött a dologba. Már 7 éves, de még mindig gyakran sírva fakad, ha nem úgy sikerül neki valami, ahogy szeretné.

Sokmindent érdemes átgondolni, hogy mit tiltunk meg a gyereknek, én mindig csak azokat tiltom nekik, amik tényleg veszélyesek vagy kártékonyak, mert minél több a tiltás egy gyerek életében, az annál több dacot és hisztit szül.

2014. nov. 22. 15:52
 29/39 anonim ***** válasza:
44%
én meg azt mondom,hogy egy gyereket nevelni kell.Oké manapság ez a megbeszéléses dolog a normális, csak a mai szülők elfelejtenek egy fontos dolgot: a gyerek nem egy kisfelnőtt hanem az ami,tehát egy gyerek akinek szabályok kellenek. én pl(és tesóm sem)soha nem sírtunk volna minden nap azért mert nem tudtunk valamit megcsinálni,mint az utolsó kommentelőnél,mert anyukám szépen megnevelt minket(és itt nem pofonokra kell gondolni stb.) de elfogadta hogy igenis szabályozni kell a gyereket,mert magyarázhatsz neki akármit,nem érti vagy nem akarja megérteni mert GYEREK és nem egy felnőtt...tessék elfogadni és leszállni a földre kedves szülők.
2014. nov. 22. 15:59
 30/39 anonim ***** válasza:
68%
Aztán hogy nevelt meg anyukád, elárulnád, hogy mindenki megtudhassa?
2014. nov. 22. 20:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!