Mennyi idős korig használtok orrszívót?
Két és fél éves a lányom, néha már egész ügyesen fújja az orrát zsebkendőbe, de csak ha olyanja van, és sok cucc így is benne marad. Ha sikerül leszívnom, akkor sok lejön, viszont kézzel-lábbal tiltakozik szegény...
Én meg félek, nehogy a fülére vagy az arcüregére húzódjon...
Ha nem tudja megfelelően kifújni, akkor bizony szívni kell neki. Ez nem kor függő. Kell még idő neki, mire megtanulják alaposan kifújni. Az én fiam 1,5 évesen már egyedül fújta, nem is használjuk az orrszívót. Tudja, ha nem elég erősen fújja, akkor előveszem.
A kicsi 1 éves, neki még ezt használjuk, de remélem ő is elég ügyes lesz!
Igen, használni is kell, nehogy letapadjon a váladék és ráhúzódjon a fülére. Akkor inkább egy kis sírás, hadakozás, mint utána antibiotikum! Én azért mindig elmondom még a kicsinek is, hogy az ő érdeke, hogy kiszíjam, különben nagyon beteg lesz!
A lányom 3 évesen tanulta meg rendesen kifújni az orrát. Mi a gyertyás módszerrel tanultuk:
meggyújtasz egy gyertyát, elfújjátok ketten sokszor, aztán csak ő, utána befogod az orrát, és csak szájjal fúj, a végén a száját fogod, és orral fújjon.
A lányom nagyon élvezte, és gyönyörűen megtanult orrot fújni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!