Normális hozzáállás ez a barátnőmtől? Mennyire "szóljak bele", mondjam el a véleményem?
Van egy barátnőm, kb egyidősek a gyerekeink. Az ő lányuk eléggé el van/volt kényeztetve. 3 éves múlt, elég sok gond van vele. Erre a szülők most döbbentek rá. Most nagyon szigorú napirendet vezettek be, aminek több eleme is ellenszenves nekem és szerintem nem fognak vele célt érni.
A legrosszabb, hogy minden este pont 7kor mennek haza a játszótérről (amikor szól a harang), hiába érzik jól magukat a gyerekekek. Szerinte ez azért fontos, mert akkor időben tud vacsorázni, fürdeni és lefgeküdni. Szerintem viszont a gyereknek fontos a friss levegő, mozgás, főleg gyerektársaságban.
Meg ez az egész váltás is nagyon drasztikus.
Hogyan beszéljek vele erről finoman?
Igen, kint vagyunk - ahogy sokan mások is. Mi ebben a furcsa? 5-10 fok van, télen ki sem fogtok mozdulni?
Van világítás a jáétszótéren.
Tanulhatsz a barátnődtől!
Biztos, hogy én nem ketetnék a gyerekekkel ilyenkor a játszótéren! Sötétedéskor már nem vagyunk kint, itthon is lehet játszani!
Én nem tudom, hol éltek, de nálunk nincsenek kisgyerekek este a játszótéren.
Az, hogy este nem vagyunk játszótéren, még nem jelenti azt, hogy a téli hónapokban nem megyünk ki.
Csak kialakítottunk egy egészséges, tartható napirendet a gyereknek, amiben este már otthon a helye a gyereknek és nem a játszótéren. Otthon is lehet játszani.
Egyáltalán ne szólj bele, mert semmi közöd hozzá, hogy ők milyen családi szabályok állítottak fel. Ennyi erővel a barátnőd is jöhetne ide fröcsögni és beledumálhatna a te életedbe, rossz anyának állítva be, amiért este hétkor még csámborogtok a gyerekkel, ahelyett, hogy vacsorázna, fürdene és lefekvéshez készülődne.
Hat az nagyon idegesítő tud lenni, ha a gyerek eves közben youtube-ot néz, noszogatni hogy egyen mar, es állandóan könyörögni hogy fürodjon meg, húzza fel a pizsamat, menjen az agyba.
Nálunk ugyanez volt, en is változtattam rajta, mert ha a gyereken múlt volna minden, akkor éjfélkor kerül agyba, en meg éjjel 1-kor minden nap.
Szóval fárasztó ez, es megértem a barátnődet, hogy beszigorított, rendszert akar es ez nemcsak a gyereknek lesz jo, hanem neki is könnyebbség.
22 vagyok
Nem azt mondtam, hogy a hideg miatt nem vagyunk kint, hanem mert teljesen sötét van. Télen is ki megyünk, kint vagyunk délelőtt délután, de nem este. Fejlett városban élek, de egyetlen kivilágított játszótér sincs.
egyik válaszoló vagyok.
igen, mi télen ki se mozdulunk :D
hétköznap ovi után hazajövünk, illetve elsétálunk a boltba, így reggel is, délután is fél-fél órát sétálunk, ő délelőtt 1 órát kint van az udvaron.
elég. persze ha esik a hó, akkor 7ig belefér a szánkózás, hisz jó ha 2-3 nap van erre lehetőség.
rengeteg mindent tudunk játszani itthon, együtt, nagyon szeretjük a hideg hónapokat is. te nem játszol a gyerekeiddel?
azt írod, hogy nem normális, hogy 7kor hazamennek télen a játszóról. ti meddig vagytok lent? ha a gyereked este 10ig akar csúszdázni, akkor 10ig lent vagytok???
írd már le hogy néz ki egy napotok, mikor kerül ágyba a gyereked és reggel hogy tudod felkelteni?!?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!