Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Normális hozzáállás ez a...

Normális hozzáállás ez a barátnőmtől? Mennyire "szóljak bele", mondjam el a véleményem?

Figyelt kérdés

Van egy barátnőm, kb egyidősek a gyerekeink. Az ő lányuk eléggé el van/volt kényeztetve. 3 éves múlt, elég sok gond van vele. Erre a szülők most döbbentek rá. Most nagyon szigorú napirendet vezettek be, aminek több eleme is ellenszenves nekem és szerintem nem fognak vele célt érni.

A legrosszabb, hogy minden este pont 7kor mennek haza a játszótérről (amikor szól a harang), hiába érzik jól magukat a gyerekekek. Szerinte ez azért fontos, mert akkor időben tud vacsorázni, fürdeni és lefgeküdni. Szerintem viszont a gyereknek fontos a friss levegő, mozgás, főleg gyerektársaságban.

Meg ez az egész váltás is nagyon drasztikus.

Hogyan beszéljek vele erről finoman?

2014. nov. 20. 13:32
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:

Ja, és most az esti meseolvasást is korlátozták. Előre megbeszélik, hogy melyik mesét olvassák, és utána nincs következő meg utolsó.

Nagyon nehezen megy nekik egyébként, nem hiszem, hogy sokáig így marad.

2014. nov. 20. 14:29
 12/32 anonim ***** válasza:
Ez nekem sem drasztikus, 3 gyerekem van és nálunk is majdnen így van. Ha pl. szüleimnél vagyunk, akkor mindig van legkésőbbi időpont amikor indulnunk kell haza, mert idő kell mire a 3 gyerek megfürdik, eszik stb. Rugalmas vagyok a fürdésben is , de legkésőbb 8 kor indulni kell fürödni, mert akkor igen elcsúszunk mindennel. Bár én nem hiszek benne, hogy az elkényeztetés ebből adódik, de lehet tévedek.
2014. nov. 20. 14:33
 13/32 anonim ***** válasza:
Esti mese olvasás nálunk is így van, 1 mese és alvás. Napközben is szokta mesét olvasni, akkor addig olvasunk míg kedvük van.
2014. nov. 20. 14:34
 14/32 A kérdező kommentje:
Nem ebből adódik, más dolgokon is változtattak, de azok rendben is vannak. Pl nem kap csokit amikor kér, büntetik ha rosszat tesz.
2014. nov. 20. 14:35
 15/32 anonim ***** válasza:
Hú, akkor én rettenetesen drasztikus szülő vagyok, mert jobbára nem a gyerek dönti el, hogy mikor együnk haza, mert szerintem időnként a csúszdán aludnánk. Vacsora-és minden más étkezés is- a konyhaasztalnál, nincs közben mese. Fürdés után pizsi, mert abban kell aludni, utána már nem lehet játékot szétpakolni. Mesét ő választja ki, de abból sem olvasunk el egy egész mesekönyvet egy este alatt, mert ő azt szeretné. Igaz ott maradok vele, amíg elalszik.
2014. nov. 20. 14:36
 16/32 anonim ***** válasza:
100%
Magyarul elkezdtek szülőként viselkedni :D!
2014. nov. 20. 14:36
 17/32 anonim ***** válasza:
Ezt eddig is így kellett volna csinálnia! Teljesen rendben van, ha így marad, egyáltalán nem drasztikus!
2014. nov. 20. 15:13
 18/32 anonim ***** válasza:
Mivel estére túlpörögte magát,a fáradtság miatt volt hisztis!most csinálják jól nem drasztikus egyáltalán.sokkal jobb a kisgyereknek is,ha van egy napirendje.persze azt sem kell percől percre követni,egy kis csúszás belefér.nálunk is kb így van,hétvégén lazább a dolog,de hétköznap az ovi miatt muszáj.
2014. nov. 20. 15:31
 19/32 anonim ***** válasza:

ha ez szerinted szigor, akkor belegondolni se merek mi lehet nálatok.

nekem 5 éves a fiam, 3 éves korában kezdte az ovit, akkor változtattunk a napirenden, mivel reggel korábban kelünk, minden előre jött.

én f4is dolgozok, hn4re odaérek érte az oviba. ovi mellett van a játszótér, ha jó idő van, bemegyünk, de csak 5ig maradunk! hazajövünk, én feldobom a vacsit, ő játszik a szobájába, rendet csinálok, elindítok egy mosást ha kell, közben próbálok vele játszani :)

fél7kor megy be a kádba, 7kor leülünk vacsorázni!

most biztos a hajadat téped ha szerinted már az is szigor ha 7ig vannak a játszón, enyém meg már 7kor tisztán, pizsiben eszi a vacsoráját :D

vacsi után közösen játszunk, társasozunk, gyurmázunk, legozunk, amit ő választ.

8kor megy fogat mosni, pisilni, együtt megyünk a szobájába, aztán vagy mesét választ, én megetetem a teknőseit vagy én választok, akkor ő etet :)

f9kor vége a mesének!

ezt úgy képzeld el, hogy ha mondjuk elcsúszunk a játékkal és f9 előtt pár perccel megyünk mesét olvasni akkor mondjuk 2 APG-t olvasok, ha 8kor ülünk az ágyán, akkor mondjuk egy pinocciot olvasunk el. persze nem hagyok félbe mesét, órától függ milyen hosszút választunk.

f9kor kijövök a szobájából az ölelkezés, puszilkozás után és lekapcsolom a lámpát. van, hogy beszél, énekel, mondókázik, de nem megyek be hozzá és nem is hív, mert tudja, hogy alvás van, én meg tudom, hogy még szeret beszélni elalvás előtt.

soha nem panaszkodik, hogy ez nem jó neki, sőt! remek belső órája van, már egy mozdulatomból tudja, hogy jön a következő lépés, nem kell könyörögni, nincs hiszti, ugyanúgy telnek az estéink, ő kiegyensúlyozott én megy nyugodt és jókedvű vagyok :)

de pl. a héten nem voltunk játszón, nem is értem mit lehet sötétben, hidegben ott csinálni, nálunk ilyenkor senki nincs lent.

komolyan nem értem, a barátnődék tök jól csinálják, ez a normális, miért is akarnál beleszólni? te csinálod furcsán, kiindulva abból, hogy a normálist nem tartod jónak...

2014. nov. 20. 16:32
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

Most már engem is furdal a kíváncsiság, hogy szerinted hogyan kellene ezt jól csinálni. Meddig kéne a játszótéren maradni? Pláne most, hogy már 5-kor sötét van. Mikor kéne lefeküdni?

Én elég laza anyukának tartom magam, de amit itt leírtál, szerintem nem szigor, csak józan paraszti ész...

2014. nov. 20. 16:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!