Hogyan zajlik nálatok a karácsony, milyen családi hagyományok vannak nálatok?
Gondoltam én is leírom a miénket..:)
Gyerekkoromban sosem volt nagy ünnep a karácsony, amit nagyon sajnáltam. Most 27 vagyok és mi a párommal már december 1.-én feldíszítjük a fát és a lakást. Ezután folyamatosan elkezdjük beszerezni az ajándékokat, hogy ne karácsony előtt egy héttel kelljen.
22.-én elmegyek a boltba és megveszek minden alapanyagot amire szükség lesz a karácsonyi ételekhez.
23.-án nagytakarítunk, becsomagoljuk az ajándékokat és a sütiket előre elkészítjük.
24.-én lustálkodunk, ágyban reggelizünk és karácsonyi filmeket nézünk. A délután folyamán pedig főzünk. Nincs állandó karácsonyi fogás, minden évben mást főzünk. Habár elég sokszor volt már libamáj, de ez amolyan "nasi" volt. :D Ezután együtt megfőzünk, miközben karácsonyi zenék szólnak. Nagyon szeretem a karácsonyt, ez a kedvenc ünnepem. Este 6-kor megvacsorázunk és utána ajándékozunk. Mivel másik országban élünk ezért 25.-én hazautazunk a családhoz és akkor meglátogatunk mindenkit. Szilveszter után szoktunk hazautazni, addig a családunkkal vagyunk + az újévet van, hogy wellnessel/bulival töltjük. Ha pár éven belül lesz kisbabánk akkor hazaköltözünk és szerintem annyiban fog változni a program, hogy 25.-én az egyik nagyszülőt, 26.-án a másikat látogatjuk meg. A maradék pár napot pedig a saját lakásunkban töltjük pihenéssel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!