Túlságosan ragaszkodó kisfiú. Megoldás?
Barátnőm kisfia 3 éves, kiscsoportos ovis. Azért írtam ki ide a kérdést, mert nem tudom mit tennék, ha én lennék ilyen helyzetben. Ő is tanácstalan és beszélgettünk erről, de nem tudtam okosat mondani.
Barátnőm azt mondja, hogy szerinte túlságosan ragaszkodik hozzá a gyerek, aki amúgy egy nagyon tüneményes, okos, szófogadó kisfiú, az anyjának soha nem kell felemelnie vele a hangját sem, mert egyből megérti, amire kéri. Az anyuka orvos, sokat dolgozik amúgy. A kisfiút soha nem bízta bébiszitterre vagy hanyagolta el szerinte, bár baba korától következetesen, nem kötődve nevelt: nem aludt velük a gyerek soha vagy hordozókendő meg ilyenek, ezért is csodálkozik.
- A kicsi más orvoshoz nem hajlandó elmenni, mindig azt mondja, hogy őt az anyukája gyógyítsa meg, mert csak benne bízik (állítólag ezt mondta). Van saját gyerekorvosuk, de a gyerek nagyon sír ha máshoz viszik. Más orvoshoz, mondjuk szakorvoshoz. Nagyon belázasodott az oviba és egy éjszakát kórházban kellett töltenie és állítólag annyira üvöltött az anyja után, hogy be kellett nyugtatózni. Hm.
- A gyerek apukával, nagyszülőkkel nem nagyon marad meg, mindig az anyukájához rohan. Este amikor hazamegy barátnőm azt mondja, szinte rátapad a gyerek a lábára, este befúrja magát az ölébe és úgy alszik. Mondjuk amikor egy fárasztó nap után leül tévét nézni. Ha másra próbálják bízni, egy idő után megint üvöltés van.
- Oviból is el kell hozni, mert ott is csak délelőtt van el meg esetleg a két nagyobb féltestvérével az anyja nélkül.
Az anyja nem tudja hova tenni, azt mondja, hogy komolyan a szíve szakad meg, mert úgy üvölt utána, mintha ölnék szerencsétlent ...
Megoldás?
Elottem szolo.
Nagyon jol fogalmaztal.
Teljes mertekben igazad van!!,
Köszi a válaszokat! Mind nagyon hasznos!
Hát a nyelvtanulást én se értem, de mindegy. Nem többnyelvű család egyébként.
És ti ezt a hozzábújás-dolgot hogy orvosolnátok a helyében? Azzal már próbálkozik, hogy több időt "szakítson rá",de akkor elmennek a játszótérre, mesét néznek vagy a barátnőm olvas neki mesét. De ezzel a hozzá akar bújni, ezzel nem igazán tud mit kezdeni vagy olyankor mit kéne csinálnia. Azt mondja, leginkább ebben tanácstalan. Aludjon vele? Simogassa? Mondja el neki 1000x hogy mennyire szereti? Az az igazság, hogy nekem nincs babám, nem tudok segíteni neki ebben.
Igen.Esetleg aludjon vele.
Igen ,vannak gyerekek akiket a testi kozelseg nyugtat meg.Vannak viszont olyanok akik egyaltalan nem igenylik.
Van egy iker par (3 eves kislanyok) a csaladban.
Az egyik kislany pici kora ota akkor nyugodott meg,ha az anyukaja magahoz, olbe vette ,ringatta,olelgette. A masik kislany meg kifelyezetten nem igenyelte az efajta kozelseget.O akkor nyugodott meg ha betettek a kisagyaba.
Elnezest, de nincs ekezet a gepemen es tudom igy eleg nehez olvasni.De nagyon megerintett ez a kerdes.
Nem értem miért kell fröcsögni az anyukára, amiért az ügyeletet nem tudta otthagyni, az orvosi hivatás nem igazán arról szól, hogy az ember kénye kedve szerint elmászkál a munkahelyéről...
Egyébként meg van apja is annak a gyereknek, azért azt is furcsállom, hogy apukához miért nem kötődik? Apuka mennyit mit foglalkozik vele? Igazából mivel te sem látsz bele kérdező teljesen a családi életükbe így nem igazán lehet erre mit mondani, vagy a gyerek tényleg ilyen "bújósabb" alkat, és ezt az igényét is ki kell elégíteni, azaz ha épp a játék nem érdekli, csak anyukája ölében feküdne, akkor hagyni kell neki, közben lehet beszélgetni, mesét olvasni, stb. A másik meg az is lehet, hogy otthon valami nincs rendben és esetleg a barátnőd nem teljesen őszinte, a gyerek meg amiatt viselkedik így. De akár az is lehet, hogy ez most egy ilyen korszak nála, 16 évesen már biztos nem fog anyukához bújni, akkor meg az lesz a baj. :)
ha a gyerekem kórházban van 42 fokos lázzal akkor tuti vele maradok,beteget jelentek,és nem megyek dolgozni.
Szerintem is az a baj,hogy az anya "lerugdalja" magáról a gyereket,semmi érzelmi biztonságot nem nyújt,azért kapaszkodik az a szerencsétlen ennyire az anyjába.
" az orvosi hivatás nem igazán arról szól, hogy az ember kénye kedve szerint elmászkál a munkahelyéről... "
és az anyai hivatás miről szól?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!