Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Öklendezős-hányós 3 évesnek...

Öklendezős-hányós 3 évesnek hogyan adjam be a szirupot?

Figyelt kérdés

Csecsemő kora óta totál meg vagyok lőve, ha beteg, nem tudom belediktálni a szirupokat (antibiotikum pl.). Egy darabig ment az, hogy ihat utána, meg kap valami finomságot (csoki, bonbon, bármi), de annyira undorodik, hogy ahogy leér a gyógyszer, vissza is hányja :(

Mióta tegnap kihányta a nurofent, még rosszabb a helyzet, azóta le kell fogni és fecskendővel beletölteni a gyógyszert, persze így még jobban összekeveredik a gyomra.

Lázcsillapítót kap kúpban, könyörög, hogy inkább kúpot kér, csak a szirupokat ne.

Bármi ötlet? Van egy nagyobb fiam, vele semmi ilyen gond nincs, egy kocka csokiért cserébe beveszi a gyógyszert, semmi cirkusz.

2014. okt. 30. 12:59
 1/5 anonim ***** válasza:

Kisfiam még szereti is a szirupokat de pl barátnőm 1.5 éves kislánya is körbe hányja a lakást egy adag szirup után...

Szerintem én belekeverném pl joghurtba, vagy valami ilyesmi folyósabb állagú ételbe, kis mennyiségbe, nem egy egész nagy tányér főzelékbe, vagy ilyesmi...

2014. okt. 30. 13:02
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem tudom belekeverni, bármiben megérzi. Eleve nem is eszik semmit szinte, ma 2 kekszet evett eddig, meg egy szelet dexit (abonett kenyérhez hasonló lap). Folyadékba is próbáltam régebben, megérzi, nem issza meg, ha le is nyeli, kihányja egyből.
2014. okt. 30. 13:20
 3/5 anonim ***** válasza:

Szegénykém! Esetleg nem lehet vele megbeszélni, hogy gyorsan nyelje le, és kész is. 3 évesen már okosak és megértik, hogy ha nem veszik be kórházba is kerülhetnek. Más ötletem nekem sincs sajnos a ráhatáson és bekeverésen kívül.

Az én gyerekem is kihányja, voltunk is kórházban emiatt és vénásan kapta az antibiotikumot. :-(

2014. okt. 30. 13:52
 4/5 anonim ***** válasza:

Én ilyen voltam kiskoromban. Be akartam venni, viszont azonnal kihánytam. Hiába minden. Nem azzal volt a baj, hogy nem vettem be, hanem egyszerűen kijött.

Anyukám ekkor megkérte a dokinkat, hogy ne kanalas gyógyszert adjon. A sima gyógyszereket, pirulákat simán bevettem! Széttörte nekem anyu, és simán lement. Tudom furcsa, de gyerekkorom óta ezt csináltam.

Úgyhogy kérdezz rá a dokira, hogy milyen alternatív gyógyszert tud ajánlani!

2014. okt. 30. 14:13
 5/5 A kérdező kommentje:

Rákérdeztem, nincs más, az antibiotikumok ekkoráknak kanalasok. Próbáltam ráhatással, csokival, be is vette az elején, de megborzongott és kihányta :( Én is ilyen voltam.

Néztem a tablettást ugyanabból a gyógyszerből, de annyival több a hatóanyaga, hogy szerintem nem lehet úgy normálisan adagolni. Kicsi súlyra is, nincs 12 kiló.

2014. okt. 30. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!