Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tudok még tenni? Teljesen...

Mit tudok még tenni? Teljesen kipurcanok lassan úgy érzem.

Figyelt kérdés

Kislányom 2 éves múlt. Kb. 1 éves koráig gyönyörűen átaludta az éjszakát, igazi mintababa volt. 1,5 éves kora körül hónapokig minden éjszaka felébredt és 2-3 órán keresztül képtelen volt visszaaludni, engem szórakoztatott, mindig ott kellett lenni mellette. Ha kiosontam a sötétben 5 perc múlva már kiabált megint. Gondoltam csak kinövi, meg aztán otthon voltam vele, így nem volt akkora gond.

Most viszont már 2 hónapja dolgozom. Minden egyes éjszaka 1-2 körül felébred és kiabál, hogy anya, anya. Addig nem hagyja abba amíg be nem megyek hozzá és inni kér. Iszik 1!!! korty innivalót és visszafekszik. Többnyire ki tudok jönni mellőle és visszafekszem, erre 20 percre rá ugyanezt előadjuk megint. Így megy ez kb fél órától másfél óráig terjedő időszakban. Amúgy is vacak alvó vagyok amióta megszülettek a lányok, a legkisebb zajra is felriadok és nagyon nehezen alszom vissza. Így szinte minden nap kb. 6 órát tudok aludni, de azt több megszakítással. Ez lassan teljesen kikészít. Mit tanácsoltok? Ha nem megyek be hozzá, akkor addig kiabál, amíg be nem megyek. Ha nem adok inni, azt mondom elfogyott, akkor addig kiabál, amíg nem adok. Utána egyből csönd van. Nem tehetem meg, hogy nem reagálok, mert különben felüvölti az egész házat. Szerencsére a nővére simán alszik mellette, max. havonta egyszer hallja meg ezt a mi kis hajnali kalandunkat. De ez így munka mellett borzasztó. Így is minden reggel 6 előtt kelek és 6 körül érünk csak haza is, szóval pihenés teljesen kizárva. Mit próbálhatok még meg? Nem emlékszem, hogy a naggyal ilyen gondok lettek volna. Bocsi ha kicsit hosszúra sikeredett, de már ezzel könnyebb lett kicsit, hogy kiírtam magamból.

2014. okt. 30. 09:56
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Adj neki ízesített citromfű teát, az elaltatja. Én is azt teszek a joghurtba (2 tk-val) és kb. negyed órán belül durmolok.

Nyugtat.

Ám ha továbbra is csinálja, akkor magyarázzátok el, mi a szitu, aztán hagyjátok. Majd megunja. Valószínűleg élvezi, hogy az van, amit akar - mert az van, hisz pattantok hozzá. Nem kell, éjszaka van, aludjon, ne mórikálja magát. Nehéz lesz, de ha mindig engedtek, az életben nem szokik le róla.

2014. okt. 30. 19:04
 12/12 A kérdező kommentje:
Ma éjszaka kivételesen csak párszor mondogatta, hogy anya, úgy csináltam mint aki nem hallja és visszaaludt. Reggelig nem is ébredt fel. Ilyen is ritkán volt még, hogy ennyivel megússzam. :)
2014. okt. 31. 08:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!