Hogyan lehet leszoktatni egy 2 évest a lépcsőházi hangoskodásról?
Lehet vele versenyt játszani, minél halkabb, annál töb X jutalmat kap.
Egyébként meg ne csodálkozz, jól vízhangzik, noná hogy élvezi a dolgot. Mivel tiltott is, kétszeres buli.
A lányom is szereti próbálgatni a hangját, tetszik neki, ahogy visszhangzik.
2 évestől nem kell még csodákat várni, újra és újra el fogja még követni ezeket a dolgokat.
Nekem a rászólás nem válik be sőt, ha rászólok, hogy ne kiabálj, még erősebben direkt elkezd sikítozni a kiabál szóra és közben röhög :))
Nekem az a leghatékonyabb, ha lehajolok hozzá és mindig elmondom neki én is suttogó, vagy csendes hangon, hogy figyelj csak, itt a lépcsőházban nem szabad kiabálni, csendben szoktunk lenni.
Általában ez beválik és ő is suttogva válaszol nekem.
Legjobban példamutatással lehet nevelni, ha én is kiabálok ő is kiabál, miért is várnám el, hogy csendben maradjon, nem érti, hogy ha nekem lehet hangosan szólni, akkor neki miért nem.
Persze idegesebb napomon én is néha rákiabálok, persze hasztalan.
Tavaly 1 évesek voltak a gyerekeim, laktak itt akkor még 3-4 évesek, zengett tőlük a ház.
ők már nincsenek, az enyémek kiabálnak, büntetésnek értelmét nem látom, majd megérnek erre is,
Nekem is a suttogás jutott az eszembe, bár az én fiamnak most tetszik ez a súgdolózás és Ő már 5 lesz. Valami rágcsa, csoki, nasi? Ami belefér nálatok.
De miért hangoskodik és kit zavar?
Én sokmindennel úgy voltam, hogy max pár hétig tartott, de akkor örökkévalóságnak láttam, lehet neked is egy kicsit kell még tűrnöd és megoldódik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!