18 hónapos lányom egyszerüen nem hallgat rám! Mit tegyek?
Én gyerekként (illetve már nem is annyira gyerekként) írom le a saját kiskori "tapasztalataimat". :)
Amikor rámjött az öt perc -ez az óvodás időszakomban sokszor előfordult- borzasztó hisztis voltam, szó szerint csapkodtam magam a földhöz, ha anya beállított a sarokba, belevertem a fejem a falba, és hasonlók.(persze alapból elég hangulatfüggő ember vagyok :D) Az oviban sokat panaszkodtak rám, anyunak fájt a feje rendesen. Egyszer elküldtek orvoshoz, aki felírt nyugtatót (persze nem valami hűde erősre kell gondolni:)). Nem a várt hatást váltotta ki, ezt nem részletezem, de az volt az első és az utolsó alkalom, hogy ilyesmivel próbálkozott.
Néha-néha nálam is bejött, ha nem vettek tudomást a kitörésemről, mikor észrevettem, hogy senki nem figyel, abba is maradt, és mintha mi sem történt volna.
Nem tudom, honnan jött az ötlet, de anya bevezette a hidegvizes tust, ami annyiból állt, hogy amikor jött a "roham" a hóna alá kapott, be a fürdőbe, fejet a kád fölé, és az arcomba locsolt hideg vizet. Pár alkalom után már csak az említésére is elvetettem az ötletet hogy hisztizzek, és igen rövid időn belül a kitörések végleg abbamaradtak. :)
Szerintem ez egy igen emberséges módszer volt anya részéről, a verés nem segít, vagy a félelmet vagy a haragot fokozza a gyerekben a szülő iránt, ami hosszú távon nem vezet jóra.
Egyébként nem tudom, mennyire általános a jelenség, de én aktív, örökmozgó kislányból mára nyugodt ember lettem, öcsém pedig pont fordítva: kiskorában egy vonalzóval is órákig eljátszott, ma nem lehet lefárasztani. :)
Még egy dolog, most jut eszembe, talán segíthet: sport. Illetve most gondoltam bele, hogy még picike hozzá, de a későbbiekben jót tehet, ha sporttal, tánccal, vagy valami hasonló tevékenységgel kicsit "fárasztod". :) (bár ha magamból indulok ki, ovi után mentem ritmikus sportgimnasztikára, onnan karatéra, este meg még mindig ugráltam az ágyon :D)
Az a helyzet, hogy csak azért regisztráltam gyorsan, hogy tudjak írni a kérdésedhez, bár már nem is tudom, hogyan akadtam rá. De érdekes témának, kérdésnek találtam, gondoltam megosztom a saját élményeimet, remélem segít valamennyit. :) Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!