Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 18 hónapos lányom egyszerüen...

18 hónapos lányom egyszerüen nem hallgat rám! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
akárhogy probálom a nevelést nem megy ez a része nem hallgat rám semmiben és sehol! probáltam már a szép beszédet a vitatkozást vele de sehogy mintha meg sem hallaná! és ez már eléggé ki készitö! mikor rá szolok és nem figyel büntit kap de akkor meg ordit akár 2órán keresztül is!! mit tudok tenni ez ellen??? egyszer-kétszer mikor már kiboritott a segére csaptam de még rosszabb volt a helyzet! segitsetek kérlek!!!
2010. jan. 25. 19:20
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
hát igen!!! vannak ilyenek is sajnos!!! van aki meg tudja oldani a dolgod másképp is még nagyon kiboritja a pici akkor is! becsülöm az ilyeneket!
2010. jan. 31. 11:02
 22/24 anonim ***** válasza:
biztos vagyok benne hogy te is meg tudod oldani mert meg akarod a verés a gyengeség jele egy kis kreativitás jó adag türelemmel minden megoldható.én nem állítom hogy egy anyának tökéletesnek kell lennie ne is legyen igenis kicsinál a gyerek néha meg összejönnek a dolgok néha az ember kimerül de a feszültség levezetés legprimitívebb módja a verés.én inkább oda adom apának kicsit még lehiggadok vagy tudomást sem veszek a hisztiről vagy egyszerűen elterelem a figyelmét minden megoldás jobb ennél még az is ha sikítasz vele együtt:))))
2010. jan. 31. 15:01
 23/24 A kérdező kommentje:
szerintem is köszönöm a választ!!!
2010. febr. 1. 11:28
 24/24 anonim válasza:

Én gyerekként (illetve már nem is annyira gyerekként) írom le a saját kiskori "tapasztalataimat". :)

Amikor rámjött az öt perc -ez az óvodás időszakomban sokszor előfordult- borzasztó hisztis voltam, szó szerint csapkodtam magam a földhöz, ha anya beállított a sarokba, belevertem a fejem a falba, és hasonlók.(persze alapból elég hangulatfüggő ember vagyok :D) Az oviban sokat panaszkodtak rám, anyunak fájt a feje rendesen. Egyszer elküldtek orvoshoz, aki felírt nyugtatót (persze nem valami hűde erősre kell gondolni:)). Nem a várt hatást váltotta ki, ezt nem részletezem, de az volt az első és az utolsó alkalom, hogy ilyesmivel próbálkozott.

Néha-néha nálam is bejött, ha nem vettek tudomást a kitörésemről, mikor észrevettem, hogy senki nem figyel, abba is maradt, és mintha mi sem történt volna.

Nem tudom, honnan jött az ötlet, de anya bevezette a hidegvizes tust, ami annyiból állt, hogy amikor jött a "roham" a hóna alá kapott, be a fürdőbe, fejet a kád fölé, és az arcomba locsolt hideg vizet. Pár alkalom után már csak az említésére is elvetettem az ötletet hogy hisztizzek, és igen rövid időn belül a kitörések végleg abbamaradtak. :)

Szerintem ez egy igen emberséges módszer volt anya részéről, a verés nem segít, vagy a félelmet vagy a haragot fokozza a gyerekben a szülő iránt, ami hosszú távon nem vezet jóra.

Egyébként nem tudom, mennyire általános a jelenség, de én aktív, örökmozgó kislányból mára nyugodt ember lettem, öcsém pedig pont fordítva: kiskorában egy vonalzóval is órákig eljátszott, ma nem lehet lefárasztani. :)

Még egy dolog, most jut eszembe, talán segíthet: sport. Illetve most gondoltam bele, hogy még picike hozzá, de a későbbiekben jót tehet, ha sporttal, tánccal, vagy valami hasonló tevékenységgel kicsit "fárasztod". :) (bár ha magamból indulok ki, ovi után mentem ritmikus sportgimnasztikára, onnan karatéra, este meg még mindig ugráltam az ágyon :D)

Az a helyzet, hogy csak azért regisztráltam gyorsan, hogy tudjak írni a kérdésedhez, bár már nem is tudom, hogyan akadtam rá. De érdekes témának, kérdésnek találtam, gondoltam megosztom a saját élményeimet, remélem segít valamennyit. :) Üdv!

2011. márc. 17. 21:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!