Létezik gombfóbia gyerekeknél?
3 éves elmúlt a lányom, az utóbbi 2 hónapban lehetetlenség olyan ruhát, pólót, inget, nadrágot ráadni, amin van gomb. Ha erőltetem, akkor lefehéredik, és sírva kéri, hogy vegyük le, mert utálja a gombokat. Próbáltuk úgy, hogy mi is gombos holmikat vettünk fel, nem segített. Az óvodában az óvónéni próbálta vele megbeszélni, hogy a többi kislányon és kisfiún is van olyan ruha, ami gombos. Ágyneműnél, egyéb dolognál nem zavarja a gomb, de a ruháin igen. Valamint még az lenne a gond, hogy utálja a zoknit. Ugyan azt játsza, mint a gombos ruháknál, sír, hogy vegyük le... mi lehet a gond? Nem szeretném erőltetni de nem mindig találok olyan nadrágot, amin nincs gomb..és jön a rossz idő, valamit rá kell adni...
Köszönök minden egyes választ.
Egy elkeseredett anyuka.
Simán létezik ilyen. Az ötven év feletti apukám a mai napig gyűlöli a gombokat, ha csak lehet, nem ér hozzá, és nem is visel olyat, amin gomb van (na jó, nadrágot igen).
De szerintem is jó lenne, ha elvinnéd pszichológushoz, és kiderülne, hogy mi áll a háttérben, hátha tud segíteni.
Igen. Sőt felnőtteknél is! :D
Vicces egy kicsit, de én több ilyet is ismerek
14/l
AZÓTA undordoma gomboktól amilyen korú a lányod.
én se értettem sose h miért de anyámnak soha nem engedtem h olyan ruhat polot adjon ram amin van. hányhatnékom van ha felvesz valakia kozelemben olyan ruhat...
normális emberek nem is érezhetik h milyen ez...próbálok változni, vannak jobb és rosszabb napok aztán itt az interneten olvasgatva inkább csak probalok belenyugodni, és gombok nélkül is lehet élni :).ha nem látom/ nem nézek rá akkor nem is létezik. remélem azért a kislánynak sikerül kinőni, senkinek se kívánom az ilyen fóbiával való eyguttélést...
Köszönöm szépen a válaszokat!
Én is remélem, hogy kinövi, most legalább nyárnak megyünk, sokkal több lehetőségek vannak a kisruhák terén, mint ősszel és télen.
Vastag cicanadrágokat vettem végül, és azóta is ezeket használjuk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!