Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Létezik gombfóbia gyerekeknél?

Létezik gombfóbia gyerekeknél?

Figyelt kérdés

3 éves elmúlt a lányom, az utóbbi 2 hónapban lehetetlenség olyan ruhát, pólót, inget, nadrágot ráadni, amin van gomb. Ha erőltetem, akkor lefehéredik, és sírva kéri, hogy vegyük le, mert utálja a gombokat. Próbáltuk úgy, hogy mi is gombos holmikat vettünk fel, nem segített. Az óvodában az óvónéni próbálta vele megbeszélni, hogy a többi kislányon és kisfiún is van olyan ruha, ami gombos. Ágyneműnél, egyéb dolognál nem zavarja a gomb, de a ruháin igen. Valamint még az lenne a gond, hogy utálja a zoknit. Ugyan azt játsza, mint a gombos ruháknál, sír, hogy vegyük le... mi lehet a gond? Nem szeretném erőltetni de nem mindig találok olyan nadrágot, amin nincs gomb..és jön a rossz idő, valamit rá kell adni...

Köszönök minden egyes választ.

Egy elkeseredett anyuka.

2014. okt. 20. 13:47
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
szintén 5 éves, 3 korában kezdődött. nekem ezzel a gomb fóbiával nincs is bajom, de a cimkét se viseli el, az már rosszabb, mert ha kivágom, nem tudom milyen mérte. eladni is kevesebbért tudom, mert ugye hiányzik a márka, az ovis jelről meg ne is beszéljek... :D
2014. okt. 20. 16:40
 12/19 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyon fontos, h akkor kezdődött amikor az ovi. Mindenképp vidd el pszichológushoz! Lehet apróság is, de lehet valami nagyobb trauma...ha nem is tud segíteni, azért egy próbát megér!
2014. okt. 20. 16:50
 13/19 anonim ***** válasza:

Simán létezik ilyen. Az ötven év feletti apukám a mai napig gyűlöli a gombokat, ha csak lehet, nem ér hozzá, és nem is visel olyat, amin gomb van (na jó, nadrágot igen).

De szerintem is jó lenne, ha elvinnéd pszichológushoz, és kiderülne, hogy mi áll a háttérben, hátha tud segíteni.

2014. okt. 20. 17:33
 14/19 anonim ***** válasza:
Szia! Sajnos a gomb fóbiához nem tudok hozzászólni, de én nem rég vettem a kislányomnak vastag leggingseket, mert Ő meg a melegítő nadrágot nem veszi fel. Az lányos is, vastag is és nem is gombos. :)
2014. okt. 21. 11:24
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Létezik gombfóbia a gyerekeknél. Gyerekkoromban irtóztam MINDEN gombtól. Most 35 éves vagyok, és a mai napig van egy gomb fajta, amitől a hideg kiráz, és nem vagyok hajlandó hozzáérni!
2014. okt. 21. 14:43
 16/19 anonim ***** válasza:

Igen. Sőt felnőtteknél is! :D

Vicces egy kicsit, de én több ilyet is ismerek

2014. okt. 21. 16:51
 17/19 anonim ***** válasza:
Álmomban sem gondoltam volna h ez ilyen gyakori jelenség 😳
2014. okt. 21. 21:16
 18/19 anonim válasza:

14/l

AZÓTA undordoma gomboktól amilyen korú a lányod.

én se értettem sose h miért de anyámnak soha nem engedtem h olyan ruhat polot adjon ram amin van. hányhatnékom van ha felvesz valakia kozelemben olyan ruhat...

normális emberek nem is érezhetik h milyen ez...próbálok változni, vannak jobb és rosszabb napok aztán itt az interneten olvasgatva inkább csak probalok belenyugodni, és gombok nélkül is lehet élni :).ha nem látom/ nem nézek rá akkor nem is létezik. remélem azért a kislánynak sikerül kinőni, senkinek se kívánom az ilyen fóbiával való eyguttélést...

2015. ápr. 26. 18:14
 19/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Én is remélem, hogy kinövi, most legalább nyárnak megyünk, sokkal több lehetőségek vannak a kisruhák terén, mint ősszel és télen.

Vastag cicanadrágokat vettem végül, és azóta is ezeket használjuk. :)

2015. ápr. 28. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!